Umeås Politiker! Våga djärvt beslut: Nannabad-byggets pengar räddar sjuka skolhus och ger nya dagishus! Renovera Umeå simhall – utred simarena i rätt och friskt läge!

Umeås Politiker! Våga djärvt beslut: Nannabad-byggets pengar räddar sjuka skolhus och ger nya dagishus! Renovera Umeå simhall – utred simarena i rätt och friskt läge!

Matrisenrubriker, förskola/skola på Östteg verkar bli allt sjukare hus liksom ABV-byggda barnstugor på 70-talet Jag var med som nybliven förskollärare för 40 år sedan och såg och följde hur snabbt det byggdes nya dagis, nu kommer problemen och som ansvariga på fastighetssidan har svårt att hantera och än svårare att klara ut.

Detta är bara början på en våg av uttjänta och allt sämre byggnationer, varför VK-rubrikerna idag om Matrisens sjukahus och renovering av Sanda förskola som inte fås anbud på, är första krusningar på ytan.

Nu behövs djärva politiska beslut och helt nya grepp i dagis- och skolbyggandet för nytt och om- och tillbyggnation, se förslag nedan.

Slår larm om Matrisen

UMEÅ En åtgärdsplan ska tas fram för inomhusmiljön på Matrisen 7. Samtidigt slår en skolsköterska larm – många barn har fått besvär. 

Ett djärvt politiskt beslut som räddar akut och ger innebär stora pengar, 100-tals miljoner kr, samt möjlighet till ett byggföretag snabbt är:

AVBRYT Nannabadbygget, timeout eller helstopp, och erbjud ”badbyggaren” skol- och förskoleprojekt tills ett badstopp lösts enligt vad avtal säger här.

Fråga allmänheten, skol- och barnomsorgspersonal, föräldrar, skolelever och dagisbarn, vad man nu mest vill ha omgående, bra och trygga skolor/förskolor, eller ett  ogillat Nannabad med miniäventyrsbad och 50:a utan SM-chans.

Fråga er själva först vad ni tror ovan säger. Javisst, skola-dagis går först.

Förskolebygge skjuts upp

UMEÅ Om- och tillbyggnaden av Sanda förskola måste skjutas på framtiden. Inte ett enda byggföretag lämnade in anbud. 

Se detta som valfrågor väljarna ändå kommer att ställa till er politiker om ni inte lyfter dessa själva. Och här ett råd på hållbar lösning för dagiskrisen, miljön och platser:

Bygg två stora ”resursförskolor” vid grönområden i Umeå för en 3-5-årsperiod både för dagens köer och köer då från renoverade och rivna barnstugor. Sedan kan ”R-dagis” flyttas eller göras om till annat som är eller kan bli tillåtet vid grönområdena.

Ge privata aktörer möjlighet till helhetsgrepp här och fristående driftsentreprenörer att medverka då! Därmed visar Umeå kommun att man tar barns väl och ve på allvar, räddar umebarn från sjuka hus och ett ”bad” hus. Med goodwill för Umeå 2014-året!

UNDER TIDEN RENOVERAS UMEÅ SIMHALL OCH SIMARENA UTREDS I RÄTT LÄGE.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.