Umeås Bad riskeras i Holmsund, Hörnefors och Sävar + Umelagun av överytsdyrbart Nannabad. Skellefteås Allians stoppar Skelleftehamnsbad för äventyrsbad i stan.

Umeås Bad riskeras i Holmsund, Hörnefors och Sävar + Umelagun av överytsdyrbart Nannabad. Skellefteås Allians stoppar Skelleftehamnsbad för äventyrsbad i stan.

Dagens blogginnehåll står Allianspartierna i Skellefteå för då man i sin budget vill lägga ner Örjansbadet i kommundelen Skelleftehamn från början av 1950-talet och i stället satsa på centralorten Skellefteå med ett äventyrsbad där, här från Västerbottensnytt. Ekonomin styr och där styr politikerna in saker i stan och sänker utanför.

Så nedan Vallabadet i Hörnefors med Umeås enda innebad och utebad ihop lever allt farligare ju mer ett Nannabadbygge fortskrider.

Nanna Hörnefors

Nytt äventyrsbad om alliansen får bestämma

Lägg ner Örjansbadet och bygg ett äventyrsbad i Skellefteå istället. Det är ett av förslagen i den budget som Alliansen föreslår vilken mycket handlar om att våga prioritera hårdare.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbottensnytt/nytt-aventyrsbad-om-alliansen-far-bestamma

OCH SÅ HÄR SÄGER MODERATERNA DÄR

Till exempel föreslår vi nedläggning av Örjanshallens badhus vilket ger utrymme till omprioriteringar av 25 miljoner kronor i investeringsbudgeten samt 2,6 miljoner kronor i driftsbudgeten. Driftsmedlen får Fritidsnämndens behålla till den föreslagna utvecklingen av Eddahallen till ett äventyrsbad.

(Notera att Eddahallen har läge att utvecklas, vilket inte går i dyrt Nannabad pga trång tomt)

Med Sveriges sämsta (läge inget parti förordat) bad- och simsatsning på dyrbaraste tomten och med driftskostnader som vida överstiger den gräns Umeåpolitikerna fastslagit i omgångar (se tidigare bloggar), är risken stor för centralortsförslag framöver om stopp av renoveringar av Holmsund simhall med Obbola utebad, Hörnefors´ Vallabadet med utebad, Sävar simhall (innebaden över 40 år nu) och Umelagun på Nydala.

Särskilt stor är risken om S och V får igenom att slopa kommundelsnämnderna. Ekonomin har sina gränser och förslag kan komma om att ”bussa” gratis eller till subventionerade pris till ”Ebberöds” Nannabad (svart hål i badekonomin) och fylla på  med besökare där.

Simytorna ökar ju med 200 % (tre gånger), från 17×25 = 425 kvm till 50×25 = 1 250 kvm i mest ogillade läge och ger sämst attraktion. Så ett tomma Nannaytor vill då politikerna nyttja mera.

Hur tacklar Alliansen i Umeå detta? Man säger sig värna kommundelarna och deras ”egendrift”, men kan nog inte föreslå skattehöjning för att klara överyta-Nannabadbygget. Dyrt Nannabad i stan eller kommundelsbad och billigare simhall annanstans, behöver upp på bordet. Det gäller tidsperiod på 50 år.

Göra som Skellefteåalliansen, spola kommundelsbad? Eller sänka Nannabad och bygga för simning för halva Nannabadpengar som räddar Holmsund, Hörnefors, Sävar och Umelagun?

Ge besked snabbt och före valet så umeborna vet!

UMELAGUN, SKA EKONOMIN KLARAS OM NANNABAD ÄR ÖPPET SOMMARTID?

Umelagun

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.