Umeås Nya Simprojekt: Simma-galleria i solenergi-glasbyggnad i stil med Snöhettas OS-modell och First Camps skidtunnel i äventyrsbad; bra idéer vinner över Nannabadmörker.

Umeås Nya Simprojekt: Simmagalleria i solenergi-glasbyggnad i stil med Snöhettas OS-modell och First Camps skidtunnel i äventyrsbad, bra idéer som vinner över Nannabadmörker.

Här min senaste simidé för nytt simprojekt som fått gensvar söderut i landet av bad- och simbransch, men än tyst från umepolitiken, en  SIMMAGALLERIA med simkanal i flexibelt simhus i vatten(på land – inne och ute. Passande i glasbyggnad för solengeri och hållbarhet, se under illustrationen. Ill: Mats Edvardsson, Umeå

Simmagaleria glas

(Ovan glashuset är Plantagen på Ersboda, för den som inte upptäckt det)

Ur min bok Umeås Bad Historia och Framtidens Simning (sid 19):

Samtidigt bör påminnas om att Umeåpolitikerna hösten 2005 avfärdade Balticgruppens och arkitektkontoret Snöhettas glasade badidé på kajen (se nedan bild) för att det såg för spektakulärt ut med hus som bubblor med kantiga glas. Nämnas kan att vid Peking-OS 2008 hade simarenan där ”bubbelglasväggar”.

Snöhetta

First Camp (Nydalacampingen) hade 2006 en glasidé i skidtunnel genom bad där (sid 22)

…. en illustration av den idé om äventyrsbad som First Camp lanserade i juni 2006 samt med en vision om en skidtunnel igenom badet. Tilläggas kan att 50×25-m bassängen var utformad i en vinkellösning med vågbad och strandbassäng för flexibelt nyttjande.

Bilden är skannad från VK och gjord av First Camp/Istvan Foth

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Och som bekant för många kom sedan Balticgruppens ”Hamrinsbergetidé”. Få se när något av Nannabadpartierna S-V-M-FP-C-KD vågar bryta denna bad-allians och göra vågen för det nytänkande som visats i snart 10 år, senast ovan SIMMAGALLERIA i solenergi-glasbyggnad. För som jag avslutar min bok om bra idéer, vinner sådana till slut. (Även i Umeå och över mörkret Nannabad, se längst ned) På sidan 97:

För som det är i uppfinnarvärlden, BRA IDÉER VINNER TILL SLUT, en vet.. bara inte när, var och hur IDAG MED TILLÄGGET:

NÄRINGSLIVET FÅR RO HEM DENNA BÅT NÄR POLITIKEN GÅTT PÅ GRUND.

Hamrinsberget_5

Nanna Norrvidden 3 b

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.