Umeås Missade SM-vecka pga underkänd Nanna-50:a löses ej med Vännäsbadets ute-50:a och inte i flyttbar 50:a på land. Bygg 50:a med öppningsbar vägg mot utemiljö eller SimGympaHus och sök för 2018/19!

Umeås Missade SM-vecka pga underkänd Nanna-50:a löses ej med Vännäsbadets ute-50:a och inte i flyttbar 50:a på land. Bygg 50:a med öppningsbar vägg mot utemiljö eller SimGympaHus och sök för 2018/19!

Med en Nanna-50:a som simsporten utlovades i badprospektet 2008 ang både 25- och 50-metersbassängerna: ”..och i övrigt uppfylla Svenska Simförbundets krav på en tävlingsanläggning.” Dvs då klara långbane-SM för ungdomar, juniorer och seniorer. Men de privata aktörerna klarade inte detta och nu inte heller Umeås badbolag.

Inte ens med 3000 kvm mer ytor fick badbolaget ihop ytor för att klara publikkravet utan överytorna gick till gym, relax och cafédel, ett svek mot simsporten och löftesbrott mot badprospektets mening. Att nu försöka hitta tillfälliga 50:a-lösningar är kortsiktigt och dyrt.

Tänk långsiktigt, sikta på SM-vecka sommar 2018/19 med en SM-godkänd 50:a! Således avbryt Nannabadbygget och bygg för simningens bästa i idrottsområde, t ex med 50:a och öppningsbar vägg (finns i USA) eller min idé om SimGympaHus och flexibla väggar som klarar publikbehovet.

Då ges simningen framtidshopp och Umeå med många unga simmare på 4-5 år kan få SM-deltagare i svensktopp som gör ett sim-SM här extra lockande.

Läs här Riksidrottsförbundets pressmeddelande där Växjö försvann pga ingen SM-50:a. Vilket blir för Umeå också man ska syna Umeås förutsättningar. Men bäst vore att Umeås kommunpolitiker tackar nej i stället för att RF/SVT ska måsta resa hit och se omöjigheterna med 50-metersbassänger här.

Finalisterna i kampen om SM-veckan sommar

Pressmeddelande  •  2014-05-06 06:00 CEST

undefined

Fyra städer är kvar i kampen om att få arrangera SM-veckan sommar 2016 och 2017: Borås, Falun, Norrköping och Umeå. I juni kommer det slutgiltiga beskedet om vilka två städer som får arrangera SM-veckan sommar.

Följande städer är vidare till den andra omgången för att bli värdstad för SM-veckan sommar 2016 och 2017:

  • Borås
  • Falun
  • Norrköping
  • Umeå

Växjö går inte vidare på grund av att de inte har möjlighet att arrangera svenska mästerskap i simning.

– Växjö imponerar som idrottsstad, med både framgångsrika klubbar och flera fina arenor. Synd bara att det inte finns en 50-metersbassäng, vilket gör att Växjö inte kan arrangera sim-SM under en sommarvecka, säger Ulf Nilsson, SVT:s projektledare för SM-veckan.

– För att få SM-veckan sommar måste en värdstad kunna hantera, förutom ett mästerskap i simning, väldigt många olika idrotter. SM-veckan växer för varje år och utmaningarna ökar och därför är det extra roligt att samtliga finalister visat att de har förutsättningarna att arrangera den idrottsfest som SM-veckan är, säger Patrik Wigelius, marknadschef på Riksidrottsförbundet.

Innan slutgiltigt beslut fattas kommer representanter från RF och SVT att besöka finaliststäderna och titta på förutsättningar och olika arenor.

-Alla fyra finalstäderna är starka. Det ska verkligen bli spännande att se arenorna på plats och höra representanterna för respektive stad berätta om hur de vill arrangera en sommarvecka, säger Ulf Nilsson.

Var SM-veckan hamnar sommar 2016 och 2017 meddelas senast den 30 juni 2014.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.