Umeås S-parti inget parti för miljö-krav, idrottsmiljöer, barn- och ungdomsmiljöer eller entreprenörskap med 0 träffar i S-program i Umeå, däremot 3 träffar med ”urban”.

Umeås S-parti inget parti för miljökrav, idrottsmiljöer, barn- och ungdomsmiljöer eller entreprenörskap med 0 träffar i S-program i Umeå, däremot 3 träffar med ”urban”.

Jag roade, eller snarare oroade, mig för att studera Socialdemokraternas i Umeå handlingsprogram för 2015-18. Ordet miljöpolitik fick en träff, men för idrotts-, barn- och ungdomsmiljöer var det inga träffar. Inte heller för miljökrav eller trafikmiiljö.

Näringsliv hade en mängd träffar liksom företag och innovation. Men entreprenör och entreprenörskap lyser med sin frånvaro. Aktiebolag har 0 medan bolag i form av kommunala 7 träffar och organisation 8, vilket visar vad S-programmet står för här.

Idrottslokaler och idrottsanläggningar finns inte. Men under en bild av ett Nannabad står ”Vi bygger nytt badhus”. Och visst, det var S-kommunalrådet Lennart Holmlund som lanserade Nannaläge pga strid med Moderaterna som ville ha Nolia och S gillade Kajen bäst. Ingen ville ge sig och inte låta Kommunfullmäktige rösta, varför man valde det varken S eller M förordade ihop med V, FP, C och KD.

Således hellre eniga på gruppledarnivå om det sämsta läget än att i demokratisk anda i Kommunfullmäktige rösta om det bästa! Kanske det som kallas ”Umeåandan”?

Nanna S badhus krog

Så nu har badbygget påbörjats och får enl. kommande S-program ingen granskning av trafikmiljön eller ställs miljökrav på omgivningen och trafiken till och från. Drog finns på ett ställe medan krog och alkohol sägs inget om, dvs inget om dessa farliga miljöer för barn och ungdomar och som ett Nannabad som idrottsanläggning får allt närmare sig.

En positivt tecken för min egen del är att ordet ”urban” finns på tre ställen, i ordet urbanisering. Så stadsutvecklingen bryr sig S-handlingsprogrammet om, men som sagt inget om idrotts-, barn- och ungdomsmiljöer. Men tog man med detta hade det varit svårt att stå bakom ”Vi bygger Umeås nya badhus” med alla de miljöfaror som finns och växer kring detta och nu syns alltmer, se ovan.

Här är länk till det för idrott-, barn- och ungdomar miljöosynliga S-programmet http://www.socialdemokraterna.se/upload/webbforalla/ak/umea/valet%202014/KHP/KHP_tryckversion%20maj%202014_optimerad.pdf

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.