Umeås Umelagun och Aquarena hotas av Nannabad, tre äventyrsbad sommartid håller inte. Eller så hotas badbygget om dagens bad utvecklas av privata aktörer.

Umeås Umelagun och Aquarena hotas av Nannabad, tre äventyrsbad sommartid håller inte. Eller så hotas badbygget om dagens bad utvecklas av privata aktörer.

Många badsugna i Umeå

UMEÅ Det var många som ville premiärbada när Umelagun i helgen öppnade portarna. Sammanlagt 1 332 besök registrerades och det är en av de bästa öppningshelgerna på flera år.
Nanna Umelagu Aquarena
I helgen var det premiär för populära Umelagun på Nydala, Umeås största utemilljö-idrotts- och friluftsområde. Men för hur länge? Fullföljer Umeå kommun Nannabadbygget ligger Umelagun risigt till då kommunen inte på sommaren vill stänga ett Nannabad med ett S-parti som i handlingsprogram gjort till sitt med ”Vi bygger Umeås Nya Badhus”.

Eller säljer kommunen av Umelagun till privata aktörer, First Camp som driver campingen? Eller till någon ny som satsar på kombinationen Lek- och Vattenland?

Om året-runt-Aquarena hotas för att dyrt Nannabad pumpas med skattemedel, kanske privat kapital som ville gynna Finlandstrafiken vill utveckla Holmsundsbadandet och simmandet i skön och trygg utemiljö (motsatsen till Nannabad som inte kan byggas ut).

Då kan dessa verkligheten med utmaningar i allmänhetens anda konkurrera ut Nannabadbygget. Så de politiska partier som ser dessa möjligheter att få annat i stan, kan få många väljare med sig. Och simningen sedan få 50:a till idrottsområde som man alltid önskat genom åren.

NANNABADBYGGE HOTAR UMELAGUN OCH AQUARENA. ELLER TVÄRTOM?

Nanna badhus trafik

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.