Umeås Slarv-SM-planering med ”vilorum” och ”rastplats” och SM-vecka ”hålla till i centrala Umeå”; inte att det är simning.

Umeås Slarv-SM-planering med ”vilorum” och ”rastplats” och SM-vecka ”hålla till i centrala Umeå”; inte att det är simning.

Nedan är information om SM-veckan i Umeå 2017 som ju handlar om simningen, men under de olika rubrikerna finns inget som talar om att det gäller simning, inte ens under TÄVLINGSARENA.

Nanna VIP-simtextNanna SM-vecka stankast

Det står ”SM-veckan i Umeå 2017 kommer att hålla till i centrala Umeå.” Men det är ju bara simningen och som inte nämns här. Friidrott och övriga sporter är inte i Umeås centrum.

”Endast ett stenkast från tävlingsarenan (är upp till 200 m, min anm.) finns det stora publikområdet…” Men det stämmer inte med hur Svenska Simförbundet vill ha långbane-SM. Se vad Bengt Jönsson, förbundsdirektör, sa i VK den 19/6:

– Som sagt. Det här är vårt stora mästerskap som skall vara bra. Det är snarare en skyldighet att det finns bra möjligheter för de aktiva och de som vill komma och titta, säger han.

Och inte handlar detta om att merparten av publiken och aktiva ska vara 200 m bort i tält för att se på TV-skärmar och måsta passera trafikkorsning med P-hus-in-utfart. Denna Umeås tredje provisorieansökan – först Vännäs-50:a tre mil bort och sedan portadel 50:a för 10 mkr – är ogenomtänkt och oseriös.

Inte seriöst är VIP-LOUNGE om en ”rastplats för de tävlande” och ett ”vilorum”. RASTPLATS och VILORUM, det första känns som bilsemester och långtradare och det andra betyder gravar och döden. Bättre koll av språk ska man förvänta sig om det hela ska kännas trovärdigt, således även här slarv.

Nanna VIP-lounge

Minns att SM-röran idag, började med Nannaläge i Umeås citykärna för att S:s bästa, Kajen och M:s bästa, Nolia inte fick bli för att S eller M skulle ”vinna”. Så man enades januari 2007 om ett icke-läge, det ingen förordat (och kommunens badutredning 2006 f ö avfärdat) kv Nanna och fick med sig V, FP, C och KD, medan Miljöpartiet sa nej och Arbetarpartiet inte fick vara med på det informella mötet där centrumläget låstes fast.

Slutsatsen i VF/Folkbladet om ”ett förslag som ingen förordat tidigare” blir alltmer talande, nu kommer SM-förslag som också aldrig förordats tidigare, rastplatser och vilorum och sjukvård på 200 m från tävlingsarenan och tvärs över farlig trafikkorsnng. Umeås status som trovärdig idrottsstad falnar därmed och slarvkontot blir större!

Ändå, Umeå kan få Sveriges bästa SM-vecka, ej 2017, men senare, se blogg i morgon.

P1020231 - version 2

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.