Umeås Politiker, se hur Linköping kan kombinera idrottarenor på campus och går att göra i Umeå med simning så att SM-krav klaras och provisorier undviks.

Umeås Politiker, se hur Linköping kan kombinera idrottarenor på campus och går att göra i Umeå med simning så att SM-krav klaras och provisorier undviks.

Nedan är utdrag ur information från Akademiska Hus, se http://www.akademiskahus.se/aktuellt/nyheter/2010/11/toppmodern-idrottsanlaggning-lyfter-campus-valla/

Toppmodern idrottsanläggning lyfter Campus Valla

Torsdag, 26 juni 2014

Löpning och långfärdsskridsko på samma bana? Det blir möjligt i nya friidrottsarenan på Campus Valla.

Linköpings målsättning att bli årets idrottskommun 2015 märks tydligt om man har vägarna förbi Campus Valla.

Toppmodern idrottsanläggning på Campus Valla

Anläggningen är planerad för året-om-bruk. För de idrottsintresserade Linköpingsborna står nämligen vintersport högt i kurs. Långfärdsskridsko är en av kommunens mest populära fritidsaktiviteter. Redan i januari invigs därför en skridskobana som är den enda av sitt slag i Sverige.

Friidrottsarenan får sammanlagt 800 publikplatser, varav 500 under tak. Det ska även vara möjligt att bygga ut läktaren med ytterligare 2 000 platser inför större evenemang. Med omklädningsrum, måltorn, kiosk och verkstad får Linköpings kommun en ny modern huvudarena.

OCH SÅ HÄR SER MÖJLiGHETERNA UT PÅ CAMPUS I UMEÅ I OLIKA LÄGEN

Nanna Sportesplanad 2

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.