Umeås Badkollaps: För litet äventyrs-bad (KD-Kerr), för dyrt (S-Holmlund) och ingen SM-vecka. Ändå byggs det. Dags för djupdykning av medierna.

Umeås Badkollaps: För litet äventyrsbad (KD-Kerr), för dyrt (S-Holmlund) och ingen SM-vecka. Ändå byggs det. Dags för djupdykning av medierna.

I interpellation i Kommunfullmäktige, dec 2011, ställde KD:s gruppledare Veronica Kerr en fråga  till S-kommunalrådet Holmlund om liten äventyrsdel i ett Nannabad. Han svarade inte på frågan men betonade ekonomin, fick inte bli dyrare drift än de privata aktörerna Lerstenens 22 mkr/ år, särskilt viktigt pga livslängden, 50 år. Se fråga och svar nedan.

Men det blir dyrare, i fjol var det drygt 30 mkr/år och i år från badhåll närmare 40 mkr/år. Trots Holmlunds ”inte får öka” blir fördyringen på 50 år mot EN MILJARD kr.

Nanna Norrvidden 3 b

Litenheten i det kommunala badbolagets äventyrsbad c:a 900 kvm, en tredjedel (1/3) mindre än Lesrstenens 1250 kvm, inklämt som genomgångsrum och ej utbyggbart pga felläget, därmed mindre attraktivt och dyrare. Jämför Umelaguns flerdubbla äventyrsbad på Nydala sommar liksom Ö-viks Paradiset mindre än en timmes tågresa bort. Och nu missad SM-vecka sommar pga för lite publikutrymme. Snart BINGO i badkollaps!

Något för medierna att djupdyka i, nu i badtider och nyhetstorka. Eller att Kerr och Holmlund drar slutsatser av sina påståenden och begär stopp av Nannadopp? För 1000 miljoner kr fås en hel del och undviks en mängd nedskärningar i Umeå kommun. Och ny simhall byggas i bra SM-läge och med lägre driftskostnader plus rejält äventyrsbad.

Nanna KD och S-svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.