Umeås Friidrotts-SM i bästa idrottsmiljö fick beröm enl. S-Holmlund och en nöjd M-Ågren med läget – men tysta för sin felplacerade 50:a i kaosmiljö som inte ger SM och ingen SM-vecka sommar!

Umeås Friidrotts-SM i bästa idrottsmiljö fick beröm enl. S-Holmlund och en nöjd M-Ågren med läget – men tysta för sin felplacerade 50:a i kaosmiljö som inte ger SM och ingen SM-vecka sommar!

Nedan från sista SM-dagen om den fina idrottsmiljön på campus, tävlingsarenan, 800-m-loppen och utrymmena runt om nära till tävlingarna. Därunder de båda kommunalrådens positiva bloggar om SM:et samt den farliga och outredda trafikmiljön för en Nanna-50:a . Nederst illustration av krockriskerna som inte ger beröm och inget 50:a-SM och ingen SM-vecka sommar.

För likvärdiga villkor friidrott-simning och SM krävs flytt av 50-m-bassängen, bäst till campus; och nära friidrottsarenan blir det än mer beröm för Umeå som idrottsstad. Men vågar umepoliitikerna tänka om och tänka 50 år framåt? Om inte nu, så kanske efter valet  den 14/9 om sportsatsningar och arenalägena blir valfrågor.

Friidrott SM 3:8

Att det går att få så mycket beröm

Av , 3 augusti 2014 kl 17:41

Att det går att få så mycket beröm. I går var det middag för friidrotten som jag var värd för på Sliperiet med var även några andra från politiken

Jag har aldrig hört att det på någon plats att man får så mycket beröm som vad IFK Umeå och vissa personer fick från förbundet och andra fridrotts sammanslutningar. Hela Umeå fick också beröm för de idrottssatsningar som görs.

Vi ska vara stolta över IFK Umeå och deras sätt att sköta SM. Ni gör bra reklam för Umeå och det är ordning och reda. Nu var inte tävlingarna slut men jag övertygad om att fortsättningen kommer att gå bra.

Nanna krog trafik 2

Friidrotts-SM i Umeå 1-3 augusti

Av , 1 augusti 2014 kl 09:48

De kommande dagarna kan vi se framemot en stjärnspäckad friidrottshelg i Umeå. En lång rad av stjärnor tävlar och gör upp om SM-medaljerna på Campus Friidrottsarena, uppe vid IKSU Sport. Umeås framstående idrottare Odain Rose, Victoria Tegenfeldt, Robin Rohlén m.fl ska det bli synnerligen intressant att följa.

Extra kul att Umeå får stå värd för SM-arrangemanget, och extra kul också att tävlingarna äger rum på på den friidrottsarena som vi moderater lyckads få stöd för att bygga!
I augusti år 2006 lämnade jag nämligen in en motion på den moderata fullmäktigegruppens vägnar, med förslaget att Umeå kommun skulle bygga en ny friidrottsarena. Motionen bifölls av kommunfullmäktige – och ganska precis fyra år senare stod den färdig på nuvarande plats. Och åtta år efter att motionen lämnades in, så har vi SM där :)

Nanna krock SB 3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.