Umeås Ekonomi räddas med stoppat Nannabad, badbygget med tomt sålt till privata aktörer, spolat äventyrsbad och 50:an för under 100 mkr vid IKSU:s simhall, ger + ett par 100 mkr och sparar 20 mkr/år i drift.

Umeås Ekonomi räddas med stoppat Nannabad, badbygget med tomt sålt till privata aktörer, spolat äventyrsbad och 50:an för under 100 mkr vid IKSU:s simhall, ger + ett par 100 mkr och sparar 20 mkr/år i drift.

Och räddar säkerligen barn och ungdomar från olyckor vid ett Nannabad i den farliga trafiken som f ö inte än utretts för hur den slår med oskyddade trafikanter till och från Nannabad.

Nyligen kom Socialdemokraterna och Vänsterpartiet med sitt budgetförslag, men inget om att avbryta badbygget. Nästa vecka kommer Alliansen med sitt motförslag och förmodligen Miljöpartiet och Arbetarpartiet också.

För de borgerliga partierna hade jag en blogg den 11/8 med en dikt som  programförklaring om deras valchanser

Umeås Allians största chans vinna Umeåfans som en dans är stopp för Nannadopp och bygga för simlopp och gympahopp i samma huskropp.

För Milljöpartiet bör det vara lätt att begära att Nannabadbyggandet stoppas om man synar hur lite det utretts kring miljöfrågorna, inklusive trafikriskerna, så där finns en möjlighet att begära timeout på ett år och se över dessa problematiker för att därefter återkomma med förslag senast i nästa års budget.

Arbetarpartiet har redan tidigare sagt sig vilja få stopp på badhusbygget så där kan man hitta ekonomiska vinster, men man har inte sagt om vad som ska göras med nuvarande byggnation och visat på konkreta alternativ.

I alla fall, förseningen av budgeten har irriterat i politiken men nu ger väljarna en chans att vid kommunfullmäktige den 25/8, bara tre veckor före valdagen 14/9, att få de ”färskaste” beskeden om framtiden i Umeå kommun och som då direkt påverka val av partier. Det ger möjligheter till intressant valdebatt framöver särskilt om det finns tydliga skiljelinjer och kommer spännande utspel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.