Umeås Q-museum i Väven på plan 5 dit Moderaterna vill flytta Turistbyrån visar M-oförståelse för lokalisering liksom för bad/simning i trafikfarligt läge, båda ogynnande för besök.

Umeås Q-museum i Väven på plan 5 dit Moderaterna vill flytta Turistbyrån visar M-oförståelse för lokalisering liksom för bad/simning i trafikfarligt läge, båda ogynnande för besök.

Nanna Drop-in-dagis

Moderaterna i Umeå kommun verkar inte begripa sig på planlösningar med valutspel om stopp av Kvinnohistroriskt museum och flytta Turistbyrån och Visit Umeå dit. Enligt programhandlingar från 2012 för Q-museum ska då turistbesökare först hitta igen Kulturvävenhuset på kajen och sedan ta sig upp på plan 5 för att få veta om turistande i Umeå. Inte särskilt tillgängligt, inte heller för ett museum flera våningar upp från gatunivå.  Se här länk, skisser och text.

http://www.umea.se/download/18.6b258fd113b46be90dbd35/1361888036000/Programhandlingen%2BKulturvävens%2Bkommunala%2Bytor.pdf

Q museum

Besökaren som kommer upp på plan 5 möts av en härlig utsikt som också kan upplevas utomhus på terrassen. Kvinnohistoriskt museum är en ny verksamhet i Umeå och siktar på att erhålla nationell karaktär. Här i Kulturväven får den sin första egna lokal för permanenta och tillfälliga utställningar och andra aktiviteter.

Men det förvånar inte att M driver byggen utan att veta bästa läge och enkel tillgänglighet. Moderatledaren Anders Ågren övergav M:s och simningens önskeläge Nolia för att ställa upp på ett gammalt S-läge mitt i stan, kv Nanna. S drev Kajen och gav upp det, men hade Nanna som annat alt. och i praktiken vann då S i denna kohandel januari 2007. Då även med V, FP, C och KD. Så här knepigt och riskfyllt blir att för att ta sig till/från ett Nannabad, där trafikutredningar inte är fullgjorda, särskilt oroande för barn och ungdomar.

Nanna trafikkaos

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.