”BOTTENBADET”: Äventyrsbadfiaskot på Nanna, bara 900 kvm, bland minsta i Norrland, inget nytt, låg attraktion, instängt och ej utbyggbart = Umeå vill mindre, vinner inte och barn förlorar!

”BOTTENBADET”: Äventyrsbadfiaskot på Nanna, bara 900 kvm, bland minsta i Norrland, inget nytt, låg attraktion, instängt och ej utbyggbart = Umeå vill mindre, vinner inte och barn förlorar!

Idag tar Umeå kommunfullmäktige budget för 2015 och ännu ett KF som aldrig sedan 2006 diskuterat ekonomi och innehåll i ett äventyrsbad. Men här ges chans att studera det minimala badet och bristfälliga i planlösning och utformning. Särskilt i jämförelse med vad Umeåpolitiken i badprospekt 2008 markerade följande som krav.

Nanna badprospekt ävbad

I vår kommun får vi se i syne efter attraktionskraft och nyheter, en utsträckt och instängd äventyrsdel som genomgångsrum med mer familjepool än för barn/ungdomar och bristande uppsikt till rutschkanor inklämda på 150 kvm utan utbyggbarhet. Men för vuxna bygger det kommunala badbolaget 2 000 kvm relax och privat gym – dubbelt mot de privata aktörerna och minskat äventyrsbad – så barn/ungdomar är än större förlorare i kommunregi!

Nanna Erseus 2

Även gestaltningen i verkligheten är vida från badprospektet. Högstående arkitektur är det inte, botten snarare och stärker namnet BOTTENBADET. Obegripligt att Byggnadsnämnden släppte igen denna fyrkantiga skolåda till badbyggnad. Studerade man inte ritningar och byggnad liksom Fritidsnämnden på möte dec 2012 beslöt om innehållet utan analys?

Nanna gestaltning 2

Därför blir det pinsamt och ledsamt för inte bara badentusiaster att se ”bottennappet” Nannabad = BOTTENBADET gör skäl för namnet i jämförelser nedan med andra norrlandsstäder. Finns politisk insikt och stolthet för Umeås status, avbryt badbygget nu! Lägg ned eller gör om och gör bättre! (Finns smarta lösningar finns med bättre ekonomi.)

ÖVERST T V PARADISET I ÖVIK OCH T H STORSJÖBADET I ÖSTERSUND,

I MITTEN T V UMEÅ BADUTREDNING 2006 OCH T H HIMLABADET I SUNDSVALL (MITT I UMEÅS MINIÄVENTYRSBAD)

NEDERST T V PITE HAVSBAD OCH T H NORDPOOLEN I BODEN.

Nanna äventyrsbad Norrland

 

2 kommentarer

    • Urban Bengtson (inläggsförfattare)

      Kan så vara med byggnad i tre plan, relax i källare, bad/simning i gatuplan och gym på övre plan (inte särkilt tillgängligt f ö), vilket ger dåliga samordningsmöjligheter och inga yt- och driftsbesparingar (se IKSU, mycket smartare). Visst skratta åt eländet, men skrattet fastnar nog i halsgropen när man vet hur onödigt dyrt det blir och ger då så lite för dessa skattepengar för det äventyrsbad som skulle få ”stark attraktionskraft”, men blir så litet och olockande jämfört andra äventyrsbad i Norrland. Man snarare vill gråta över hur illa genomtänkt ”BOTTENBADET” är för bad och lek.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.