C förlorar mest (procentuellt) i VK-valenkät, 20 % (6,4-5,2). Men kan vinna mest vid stopp av Nannadopp, av kritik mot miljörisker, för folkom-röstning och att C:s M Larsson på badresa i Europa vet att där är bad inte i cityläge (som Nannabad).

Nanna M Larsson unikt 2

Moderaternas Anders Ågren har än större skäl för omprövning då han för 10 år sedan i motion i Kommunfullmäktige föreslog ny simhall på Nolia. Men gav sedan upp detta och omröstning (som Nolia vunnit enl opinionsundersökningar) för den s k Umeandan att bli eniga. Nu i kohandel för S-förslag om kv Nanna och man tyckte lika lite om, ihop med V-FP-C-KD. Eller inget parti förordat som VF skrev, se här januari 2007. Miljöpartiet sa nej och Arbetarpartiet (då Rättvispartiet fick inte vara med vid beslut och har hela tiden sagt nej.

Nannabad VF möte

Även de övriga ”badpartierna” har anledning att byta läge. KD:s Veronica Kerr var i interpellation i fullmäktige december 2011 beredd att stoppa Nannabad då det blivit mindre äventyrsbad, från Lerstenens 1250 kvm till badbolagets 1060. Sedan trode hon på felräknade större ytor (cafédel kom med) och sa ja,. Men i badbolagets nuvarande ritning är det än mindre, bara 900 kvm, men än är KD-ledaren tyst. Tills nu?

Folkpartiets Peder Westerberg, själv ungdomsledare och föreniingsdito bör om någon vara medveten om hur ungdomar tar sig till och från en anläggning och  behov av säker trafikmiljö, vilket det ju inte är kring Nannabad, dessutom outrett har det visat sig nu.

S:s nya kommunalråd Hans Lindberg behöver inte känna prestige för tidigare beslut. Som Gymnasienämndens ordförande vet han fördelar av simanläggning nära skola och andra idrotter som på gymnasiet Dragonskolan med Noliahallar intill. (Kanske en ny Umeanda ihop med M-Ågrens Noliaönskan förr?).

V:s Tamara Spiric har hela tiden varit emot Nannaläge, men av regerandeskäl sagt sig måsta gå med på Nannabad. Med insikt om bilåkande till Nannabad, P-hus inte klara alla och kritik av partikollegan Örjan Mikaelsson för avbrutet detaljplanearbete, bör Vänsterpartiet vara först att bryta Umeandan från 2007 och låta folkopinionen styra.Nanna Spriric Örjan M

OM ALLA SEX PARTIERNA STOPPAR NANNABAD BLIR VALVINSTERNA MINDRE, MEN DEMOKRATIVINSTEN DESTO STÖRRE, LIKSOM EKONOMI OCH FÖR BARN/UNGDOMAR.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.