Nytt trafiksäkerhetsprogram i Umeå på remiss – viktigt att svara – kan visa på Nannabadtrafikens farligheter.

(VK har nu på nätet lagt ut länk till webbkamera som visar badbygget och gör det enklare att tänka sig hur farlig trafiken blir, särskilt för unga och äldre, se http://www.vk.se/1271294/folj-badhusbygget-pa-natet)

Trafiksäkerhetsarbetet måste genomsyra arbetet på alla nivåer från översiktlig planering till bygglov.

Se ovan från nedan remissupplaga av nytt trafiksäkerhetsprogramm i Umeå kommun. hur Gator och parker genom Tekniska nämnden markerar vikten av trafiksäkerhet och att det ska finnas med inför bygglov. Men så skedde inte för Nannabadbygget, det fanns bara en beskrivning, men ingen analys, utvärdering och bedömning samt åtgärder. Och fortsättningen:

Vi ska fortsätta samarbeta inom Gator och parker samt med inhyrda entreprenörer inom drift och underhåll. Detta är viktigt för att trafiksäkerhetsprogrammet ska få större genomslag i verksamhetens alla delar.

Så här står det på Umeå kommuns hemsida och i länk här finns information och var man hittar remissupplagan.

http://www.umea.se/umeakommun/trafikochinfrastruktur/trafikochgator/trafikplaneringochtrafiksakerhet/trafiksakerhetsprogram.4.40133a33120c2ac2102800010680.html

Mitt remissvar kan bli att skicka bilder/illustrationer på farligheterna som missades i bygglovet.

Nanna S badhus trafik

Tyck till om det nya trafiksäkerhetsprogrammet

Umeå kommuns senaste trafiksäkerhetsprogram är från 2007 och i flera avseenden inaktuellt, därför har  ett nytt trafiksäkerhetsprogram arbetats fram. Det nya programmet innefattar, precis som tidigare program, mål för trafiksäkerhetsarbetet.
Statistik för åren 2007-2012 har bearbetats för att nya mål ska kunna fastställas. I programmet behandlas bland annat aktuell olycksstatistik, strategier, åtgärdsområden samt indikatorer för uppföljning.
Tekniska nämnden har beslutat att förslaget ska skickas ut på extern remiss under perioden 19 juni 2014 – 30 september 2014. Du har under den tidsperioden möjlighet att lämna synpunkter på förslaget.

Ert yttrande skickas till:

Umeå kommun
Gator och parker
901 84 Umeå
Märk yttrandet; Remissvar Trafiksäkerhetsprogram

Ni kan även mejla ert yttrande till:

Skriv ”remissvar trafiksäkerhetsprogram samt avsändarnamn i rubrikraden.
http://www.umea.se/umeakommun/trafikochinfrastruktur/trafikochgator/trafikplaneringochtrafiksakerhet/trafiksakerhetsprogram.4.40133a33120c2ac2102800010680.html

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.