Näringsliv, finns ni för simframtiden i Umeå och för barnens bästa? För utförsåkning finns nu Balticgruppen – för gymnastik finns umepolitiken.

Utförsåkarna i Umeå får önskedröm förverkligad med nöjd UHSK-ordförande som drivit på drömmen länge. Då jag var med och bildade klubben (var backhoppare på 1960-talet) Umeå.Holmsunds Skidklubb är det bara att gratulera till framgången när Umeå kommun och Balticgruppen samverkar om utförsåkarnas bästa. (Se från VK nedan)

Gymnastikfolket lyckönskas också när umepolitiken nu vill ge ett Gymnastikens hus med chans att påverka placeringen. Extra roligt för som tonåring var gymnastiken en idrott för mig. Men den sport jag verkat mest i och för, simningen, den vill inte partierna S-V-M-FP-C-KD ge bästa läge, som i badutredningsremiss 2005 på kommun-, läns- och riksnivå var Nolia/Dragonfältet och dessförinnan utbyggd Umeå simhall. Nu ges det trafikfarligaste.

Nanna krock SB - 3

Men, kanske, går det att få näringsliv i Umeå att se vinster med att få annat mer för vuxna i centrum av ändrat badbygge och vinster i att ge bad/simning önske- och idealplacering som nu skidåkare utför och gympamänniskor får.

Nanna bygg själv

Där tar  jag S-kommunalrådet Lennart Holmlund på orden i ett e-brev till mig i april 2013 med ”uppmuntran” att bygga eget. Och på en fritidsmässa i höst kan framtidens simidéer i den simkanal med strömmande vatten jag utvecklat, bloggat om och skrivit i bok som beskriver vinster, även ekonomiskt, visas. För ett förverkligande, helst i Umeå först. Så näringsliv här, finns ni för barnens bästa i en sport som också är livräddande?

Nanna TavelsjöNanna UHSK

Nanna Gymnastikhus

Nanna Dimab 4

OVAN UR REMISS I BADUTREDNINGEN 2005 OCH NEDAN 50:A-FÖRSLAG TIDIGARE

Nanna USS 50-a 1998

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.