Rösta på de som tar barnens parti! I Umeå är hundlatrinproblem viktigare för politiker än barnsäkerhet till Nannabad och fritids för skolbarn!!

För snart 40 år sedan i en livlig diskussion på ett fackmöte för dagispersonal i Umeå fick jag frågan av en högt uppsatt politiker, om vilket parti jag stod för. Mitt svar var enkelt: Jag tar Barnens Parti! Och så har det varit fyra decennier därefter, jag vill alltid att politiken ska ta barnens parti och som  morfar/farfar vill jag utvidga detta till barnbarnens parti. Där…

Umeå välkomnar mer barn, framtidsförskola, simkanal och slipper olycksaligt badläge!

Umeå Mer barn blogg 4 b

Tyvärr är det inte så idag i Umeå politiska partier, ingen visar konkret i handling bry sig om barnens väl och ve fullt ut. Tänk det är viktigare med mer eller mindre latriner för hundar än att stoppa förlust av fritidsplats mot föräldrars vilja när skolbarn fått nytt syskon och förälder arbetar hemma med bebisen (ja, det är ett jobb och betalas en föräldralön).

FN:s Barnkonvention att ha barns meningar i trafikbyggande för färd till och från anläggningar för barn, har inte Umeå kommun gjort till regel. Det finns barnvärdiga beskrivningar, men inga analyser, bedömningar och förslag till åtgärder. Värst nu är Nannabadläget i centrum som inte är trafikutrett och utvärderat! Och nu drabbar barn och föräldrar som kan se och uppleva farligheterna (se figur ovan nere t h).

Valet Umeå partier och politiker har att göra efter valet, är att ta barnens och barnbarnens parti på allvar, gör Barnkonventionen till ”lag” i kommunen, utvärderar trafiken till och vid alla dagis, skolor, badhus/simhallar (gamla som nybyggen), andra idrottsanläggningar liksom föreningshus där barn är och kommunen ger bidrag i någon form. Säkra trafiken, bygg om för till- och frånfarter, avveckla verksamhet, stoppa byggande (Nannabad) och planera om där Barnkonventionen säger för riskfyllt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.