Framtidens Vinnare i Changethegame – paradigmskifte av ”messing the rules” – change-the-place för simning och barnidrottsmässa på Campus.

ChangeTheGame handlar om paradigmskiften ur boken (1992) om Framtidens Vinnare (se nedan). Kan ge change-the-place för simning och barnidrottsmässa på Campus.

På lördag 27/9 görs i Umeå en satsning på barnidrott, 7-12 år, av Balticgruppen och idrottsföreningar för att locka fler barn och göra idrottandet roligare. Detta sker i ett ”öppet hus” på Gammlia Idrottscentrum (sporthallarna där) med prova-på och träffa idrottsstjärnor + lyssna på föreläsare , se www.changethegameumea.se.

Ordkombinationen ”changethegame” kan vålla huvudbry vad det har med barn och sport att göra. Ska man byta idrotter eller ska man ändra sig ofta och vänta med specialisering? På Google visas att ”ändra spelet” finns sedan lång tid och i flera sammanhang, bl a i en Pepsicolasatsning för miljövänligare förpackning, se bildcollage och tidigare bloggar.

Nanna Change

Ursprunget är författaren Joel A. Baker i USA, framtidsforskare med bok om Framtidens Vinnare (Future Edge 1992 och i nytryck med Paradigms, The Business of Discovering The Future, 1993). Webbsiten changethecame.org berättar om att ändra spelreglerna och om att se vilka som gör trenderna.

”Don´t wait for the trends to develop. Instead, watch for people messing with the rules, because that is the earliest sign of significant change. And, when the rules change, the whole world can change.”

We invite you to mess with us with the rules, be one of those innovators who lead to significant change!

Folk som ”stökar omkring i reglerna” (messing the rules) ser förändringar först och blir innovatörer som ger det nya. Lite grand (än mer om jag blickar decennier bakåt) känner jag mig träffad. Och att träffa rätt i efterhand blir då inspirerande för nya idéer.

En sådan idé har jag nu skickat till arrangörerna av Umeås Changethegame med ”Trygga idrottsanläggningar för barn!” och följande:

Om ”Changethegame” i Umeå antar budskapet ”change-the-place”, dvs ändra till det bättre vid bedömning av kommunens nuvarande och kommande idrottsarenor (inne och ute) ökar möjligheterna till breddning av sporter till fler barn att vilja vara med och föräldrar att också känna sig trygga i hela logistiken, till, under och ifrån idrottandet.

Dvs ”change” platsen för simning i Umeå, från ett Nannabad i farlighet till simläge i trygghet där IKSU/Campus är klart främst i Umeå. Och passar för Changethegame-satsningen då en av annonserna har just ett simmarbarn (se ovan bildcollage)!

Nanna friidrott 3FRIIDROTTSARENA/CAMPUS   YTA – SIMARENA – INNE/UTE      IKSU SPORTCENTER

Med ändrad plats för simning till campus och IKSU, passar det att kommande års ”Changethegame” utvecklas till en barnidrottsmässa där så att ute- och inneaktiviteter samverkar och lockar än mer aktörer, fler intressenter och mängder av barn, föräldrar och andra vuxna med intresse för: Umeå. Mer Idrott. För barn. Kanske nästa höst 2015?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.