Malmö – ej Umeå – får SM-50:a i simarena med flexibla läktare, sänker SM-vecka sommar i Umeå!

Ur Sydsvenskan den 19/9 http://www.sydsvenskan.se/malmo/simhallsjatte-klubbades/

kan läsas bl a att ”Malmös nya simarena blir landets största” och den med  ”cirka 2 000 sittande åskådare får den Sveriges största publikkapacitet.”

Nanna Malmö 50-a

”Anläggningen… ska innehålla en bassäng på 50 meter, som kan delas på hälften, samt undervisningsbassänger och hoppbassäng. Idrottsforskning och rehabilitering ska också kunna utövas i anläggningen.”

I bildcollage visas hur Malmö med flexibla läktare klarar SM-kraven på 2 000 platser med omklädning och förråd under läktare samt utrymme för flyttbara genom högt i tak. Plats blir på stadionområdet, dvs i idrottsläge med utemiljö inte trång cityplacering!

Nanna SImjätte Malmö

Umeås Nanna-50:an når inte ens hälften. Därför kom provisoriskt SM-förslag med halva publiken/deltagarna i tält med TV-skärmar 100 m ifrån, korsande trafik in/ut P-huset Nanna med olycksrisker, se nedan. Med Malmö som klarar sim-SM ges möjlighet att få SM-vecka sommar. Umeås provisorium kan Svenska Simförbundet därmed än mindre godta med tanke på prejudikat och signaler till andra SM-intresserade städer.

Umeås nya politiska ledning har all anledning att tänka om för Nanna-50:an, till att börja med att dra tillbaka SM-vecka sommar-ansökan och därefter ta timeout i Nannabadbyggandet. Sedan gäller det att tänka 50 år framåt, se trafikriskerna och att Umeå sänker sin simstatus och förlorar som idrottsstad med otillräcklig SM-bassäng.

Nanna krock SB 3

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.