Bilder av Change The Game igår på Gammlia Idrottscentrum som bildar en bild av barnidrott samt bildande av forskning för framtidens idrottsUmeå.

Barnidrottssatsningen Change The Game igår den 27/9 på Gammlia Idrottscentrum var givande och inspirerande samt manande till nya (sim)tag. Givande var att se alla barn som provade på olika sporter och aktiviteter. Och givande var att lyssna på systrarna Lisa och Carolina Miskovskys sång och musik, vilka med sina olika idrotter gjort ”change the game” flera gånger med simning som en av de första (har haft dom i USS-träning en gång i tiden).

Change The Game collage

Inspirerande var föreläsningar (ovan med Tor Söderström, professor, Idrottshögskolan) om bredd/elit, motivation, styrketräning, kondition, mm för barn och debatt av Björn Ferry, Per Elofsson och Emma Berglund, under ledning av SISU:s Åsa Sandell och Ola Svensson.

Initiativet av Balticgruppen och ett flertal idrottsföreningar får gärna växa och utvecklas, t ex till en barnidrottsmässa vid Noliamässan 2015 och barnidrottsdag 2016 på IKSU med aktiviteter där föräldrar deltar (även mor- och farföräldrar, också resurs för barnidrott).

Manande blir att verka idrottspolitiskt för bättre och säkrare idrottsmiljöer, t ex med motto ”Trygga idrottsanläggningar för barn”. Även färdvägarna till och från, där nu bad/simning i trafikfarligt cityläge kan synas och sedan få synas i idrottsläge som nu (se Umeå simhall i bakgrunden ovan) i Gammlia Idrottscentrum eller annat med många sporter och utemiljö.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.