Stefan Löfven bär med mina synpunkter på Nannabadbygget och med FN:s Barnkonvention som lag om barns väl och ve kan detta sätta stopp för Nannadopp!

I regeringsförklaringen idag av nya statsministern Stefan Löfven (S) ska FN:s Barnkonvention göras till svensk lag. Det innebär att barns röster och meningar ska höras, och följas. Så har inte skett i planerna och byggande av ett Nannabad. Först nu när bygget påbörjats kommer ett nytt trafiksäkerhetsprogram som kan belysa detta.

Med barnkonventionen som svensk lag kan existerande, påbörjade och planerade barn- och ungdomsanläggningar synas ur trafiksäkerhetssynpunkt för barnen och trygghet för föräldrarna. För ett år sedan skrev jag till samtliga partiledare i riksdagens åtta partier angående Nannabadplanerna och farorna med trafiken. SL svarade först (men ingen av de sju andra har än svarat) och I bloggen den 25/11 2013 beskrev jag detta.

Och med tillägget i ”statsminister”-svaret om ”framtidens utmaningar” och ”innovation” hoppas jag också på intresse av det nytänkande jag verkar för både inom barnomsorg och simning, det sista med en ”simmovation” om simkanal med strömmande vatten.

Av , 25 november 2013 kl 19:00, Bli först att kommentera  2

Umeås Bästa av Löfvén, Stefan och S- partiledare kan det bli om S här vet att deras högsta ledare känner till den miserabla trafiken kring Nannabad.

Han var först att svara av partiledarna på mitt brev nyligen. Här säger Stefan Löfvén att han läst brevet och hänvisar till ansvariga politiker och tjänstemän. Och samma får denna blogg ha som budskap, att de ansvariga läser mitt brev (fås i diarium hos partier/riksdag/regering).

Nanna Löfvén 2

Nedan är hela svaret från Socialdemokraternas partiledare och värt att notera är det Stefan Löfvén säger: ”Jag bär med mig dina synpunkter i mitt fortsatta arbete.” Och längst ner om att med ”…innovation och en stabil ekonomi bygger vi framtidens Sverige.” Dvs han kan bli intresserad av mina ”simmovationer” och av hur instabil en Nannabadekonomi ser ut att bli.

Nu blir det att vänta på övriga partiledares svar. En annan från regeringshåll jag fått svar är från civilminister Stefan Attefall (KD) om att använda 1948 års stadsplan för att slippa göra ny detaljplan och slippa allmänhetens insyn och påverkan. Så det blir alltmer känt på rikspolitisk nivå att detta Nannabad ifrågasätts. Kanske är det detta som behövs för ett om- och nytänkande.

Här under är bild från de brev jag skickade och länk till en blogg om brevet till partiledarna i riksdagspartierna,

Nanna Löfvén 1
http://blogg.vk.se/umeas-basta/2013/10/25/umeas-basta-brev-dessa-om-partiledare-i-riksdagspartierna-bryr-sig-om-barnens-val-och-riktlinjer-ges-for-idrottsanlaggningars-lagesvillkor-2/
Och så här avslutas bloggen

Statliga bidrag ger anledning att staten också bryr sig här, då dåliga och farliga lägen ger färre unga utövare och sämre ekonomi samt ojämlikheter idrotter emellan. Då får gärna Umeå bli föregångare och nytt och säkrare bad/sim-läge blir effekten.

Nanna partiledare

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.