Trafik-osäkert sänker Nannabad om nytt trafiksäkerhetsprogram får synas av allmänhet och föräldrar.

Nytt trafiksäkerhetsprogram för Umeå och minskade olyckor ska nu Gator och Parker ta fram. Så här sägs från ansvarig ang. ett Nannabadbygge:

—möjligheterna att ta sig till badhuset på ett trafiksäkert sätt är en förutsättning i detta projekt.

Nanna trafik kvarter 3

De politiker som ska fatta beslut om nytt trafiksäkerhetsprogram har att följa uttalande från trafikansvariga:

Gator och parkers arbete med trafiksäkerhet är barn och ungdomar en av de viktigaste parametrarna. I alla gatuombyggnadsprojekt beaktas trafiksäkerhet för barn. 

Ovan illustration, t v, visar ”trafikvallgravarna” med 1000-tals cykeltrafikrörelser (i snitt, mer vid toppar) varje dag (till/från) under sommarhalvåret, T h collage med de fyra korsningarna och gatorna. Idag rör sig inga cyklande till kv Nanna och har inte gjort det på många år sedan skolorna avvecklades liksom matsal i Gjallarhornet.

Det finns inga möjligheter att göra lika trafiksäkert jämfört med hur det är vid andra idrottsanläggningar i Umeå.  Allmänhet och föräldrar måste få yttra sig om det nya trafiksäkerhetsprogrammet. Är föräldern från tidigare blogg representativ med ”Nej, aldrig” att låta sin 7- och 10-åring cykla till ett Nannabad, är utgången given och citatet överst här

—möjligheterna att ta sig till badhuset på ett trafiksäkert sätt är en förutsättning i detta projekt.

gör det inte blir trafiksäkert enligt de som ansvarar för barnen (föräldrarna) och då faller förutsättningarna för ”detta projekt”, dvs stopp av Nannadopp.

Nanna badutr inte

Som det nya Kommunfullmäktige då får ta beslut om, och första gången umebornas valda representanter får bestämma i angående badläget. Detta har ju undanhållits av nämnder och utskott ända sedan Badutredningen 2006 avförde kv Nanna som plats för ny bad- och simanläggning med 50:a, se ovan ur utredningen, och då godtogs politiskt. Ej SM-godkänd pga otillräckligt publik- och deltagarutrymme bekräftar detta samtidigt som trafikfarorna i provisorieförslag på kvarteret intill gör det än mer trafikosäkert, se härunder.

Nanna krock SB - 3

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.