NöjesNavet mot SimNavet – kommerskrafter för bad/träning mot idrottskrafter för simning/tävling – vuxna mot barn/ungdom – valet är lätt

Våren 2006 sa Badutredningen ett inte till Nannaläge pga 50:a och äventyrsbad, mm rymdes inte där. Högsta politikerna i Näringslivsutskottet höll med och gav uppdrag utreda Kajen (S-läge) och Nolia närmare, där Nolia (M-läge) hade fler fördelar. Varpå S och M tillsammans med V, FP, C och KD valde…. Nannaläge?? och man var fast i ”navet”, trafiknavet i centrum. Motiv? Ja, man tyckte lika lite om det och kunde då enas.

När så Umeå C, och andra centrumnäringskrafter såg bad, så såg man kommersmöjligheter och 2014-ansökan likaså med badpalats och kommers + nöje för badsatsning, i ett stadsutvecklingsprojekt. Allt sprack, kommers och privata aktörer, varpå de sex badpartierna (ej MP och AP) satsade på skattebetalarnas pengar för att bygga på en dyr och dyrbar centrumtomt m h a ett kommunalt bolag.

Och idag följs mönstret med att reklamfolk fixar en bad- och träningsanläggning och simning försvinner i logga och text för namnet ”Navet”. Simningen fick inte gehör för sitt idelläge i Badutredningen, Nolia, och har inte fått gehör att klara 50:a-SM, varpå PR-folk fixar åskådare och deltagare 100 m ifrån i VIP- och TV-tält, tvärs över Nanna-P-huskorsning.

Mönstret blir allt tydligare, det blir mer av NöjesNav med ett bad vid hotell och krogar samt centruminvånare som får nära på lunchen att bad/träna än ett SimNav för simning och tävling i idrottsområden där alla andra sporter har nytta och glädje av simmöjligheter, dvs blir ett riktigt ”nav” som andra idrottare söker sig till. Se här nedan NöjesNavet i trafikhavet och därunder SimNavet på Campus med simning centralt med andra inomhussporter på IKSU Sportcenter, utomhusdito, skolor och universitet. Och möjligt sporthotell.

Nanna trafikkaos

Idrottcampus med 50a - version 5

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.