”Umeås Nya Arena” som Göteborgs Nya Arena med bollsporter, skidspår, simkanal, gympahus & sporthotell + vision om spårtaxi Nydala – Centrum

Göteborgs Nya Arena (GBN) som nu byggs i Göteborg blir Nordens största multisportanläggning. Med sina 45 300 kvadratmeter ska byggnaden rymma bland annat en skidanläggning, en fullstor fotbollsplan, två idrottshallar, grundskola, gymnasium, restaurang, skadeklinik och hotell. Till den största av idrottshallarna kommer det rymmas publik på över 3 000 personer. Budgeten för projektet är på cirka 800 miljoner kronor.ÄnglagårdDetta är ett annat arenaprojekt för idrott än förslag i Umeå om evenemangsarena med 10 000 pubkliplatser och stora arrangemang. I GBN ger plats för allehanda sporter + skolor och rehabklinik, dvs liknar mer IKSU Sportcenter och skola/förskola intill + hotell/konferens.

Nedan bilder visar bollsporter och skidspår inomhus. För en liknande Umeås Nya Arena (UNA) kan läggas till en simanläggning med simkanal och sporthotell. Med kyla i snö och värme i vatten + solceller (se gårdagens blogg) ges energivinster som gör en UNA miljösmartare och än mer lockande.

”UMEÅ NYA ARENA” = IKSU MED SKIDSPÅR, SIMKANAL, GYMPAHUS + SPORTHOTELL

Siimkanal+FinlandNanna simgympa hus 2

STRECKAD LINJE FÖR SPÅRTAXI I CAMPUS OCH VISION FÖR NYDALA – CENTRUM

Nanna Sportesplanad 1Spårtaxi-bad-sim

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.