M-svek om SM-50:an. Ville ha Nolia – godtog Nanna – ingen SM-vecka. Bjud ut badbygget till näringslivet!

Efter att Kulturväven gått igång kanske medierna riktar blickarna mot det andra 2014-bygget, ”badpalatset” (i ansökan) på kv Nanna. Då är nedan insändare från moderatledningen i Umeå kommun 30/5 2005 intressant att följa upp. Där fastslår M en 50:a i ett nytt bad och då på Noliaområdet. Och ifrågasätter socialdemokraterna.

Året därpå, 27/5 2006, är moderaterna än skarpare i sin kritik mot S och dåvarande 1:a kommunalrådet Lennart Holmlund, t o m om att vara oseriös. Men ett år senare, 2007, är M oseriös genom att överge sitt bästaläge och låta S få igenom ett centrumbad man ville ha

Än oseriösare då 50:an inte godkänns för SM trots M-försäkran och därmed fås ingen SM-vecka sommar. Så vad gäller nu? Medger de moderata politikerna att man sviker och också blivit oseriösa? Inser man misstagen och löftesbrotten och tänker om?

Ideologiskt är man nära den möjligheten, nämligen att bjuda ut badbygget som det är nu och låta näringsliv göra om till annat, mer för vuxna än för barn/ungdomar/idrott i centrum.

Nanna M insändare 2

Nanna M insändare 1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.