Tropikhus + badhus med äventyr i båda = utveckla i Holmsund i utbyggd Aquarena (och nedlagd i Nannabad)!

Umeå kommuns politiker tog snabbt och plötsligt beslut januari 2007 om bad-sim-kommers-satsning med Nannabad i centrum. Då detta inte har den stora allmänhetens gillande, en ej godkänd SM-50:a så SM-vecka sommar missas samt ett äventyrsbad vida mindre/sämre än andra i Norrland – men riskerar konkurrerar ut det i Holmsund/Aquarena – är ett annat snabbt (och bra) beslut angeläget.

Det är att spola äventyrsbad i stan, sälja ut pågående bygge till näringsliv för annat bättre passande i centrum, och bygga ut med mer äventyr och upplevelser i Holmsund (finns utemiljö) plus att då inrymma det nya Tropikhuset. Då blir redan barnvänliga samhället Holmlund än attraktivare för barn och barnfamiljer.

Nanna badtropikhus 2

Tänk BAD- OCH TROPIKHUSET MED ÄVENTYR, kanske enda i Sverige och unikt i världen t o m, också passande genom närheten till Vasa/Finland och gynnsamt för turism och färjetrafik. Då blir drömmen för dagens tropikhusfolk i Holmsund verklig, (se vk.se idag). (Bilder ovan är tv från Storsjöhallens hemsida och t h av undertecknad)

HOLMSUND/OBBOLA Nu stänger Holmsunds Tropikhus för gott. Onsdag den 7 januari är sista chansen att få se kungspytonormen Sara och de andra djuren. – Det är trist. Det hade varit en dröm att kunna driva det här vidare, och kanske utöka, säger Mathias Idenfors, anställd i Tropikhuset.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.