Stans P-problem med Ikeabilister löses med ”Ikeabad”, ej-P-alstrande på Nanna eller P ovanpå flyttad 50:a.

Hur får ni Ikeabilisterna in till stan?

UMEÅ Benny Karlsson funderar kring hur det kommer att bli när Ikeabygget blir klart. 

VK-krönikören Benny Karlsson aktualiserar idag i VK, se hela texten nedan, ett problem med centrum när Ikea och Ikano går igång och då med ”Ikeabilisterna” in till centrum för att finna parkeringar. Som kan bli svårt av BK:s beskrivning. Och än svårare då han inte har med den mest bilalstrande aktivitetsanläggningen, Nannabadbygget. Från 400-500 nya P-platser i det avbrutna detaljplanearbetet från 2011 är det nu bara 200 kvar i bad-P-huset.

Kommunens planer för bad-P-behov tas alla dessa av bad-, sim-, gym-, relxaxbesökare. Såvida inte centrumkunderna, boende och arbetande parkerar dessförinnan och skickar Nannabadfolket längre bort, så långt att det inte blir så mycket folk till ett Nannabad. Men det gör saken än värre, ingen vet i förväg om det finns P-platser där och avstår stans- och badbesök, dvs ALLA FÖRLORAR.

Sluttsatser?

1. Flytta Nannabad till Söderslåttsområdet vid Ikea/Ikano så finns 200 säkra P-platser att tillgå för ”Ikeabilisterna”?

2. Gör om badbygget nu till annat som inte drar så många nya bilar, sälj ut allt till näringsliv som gör annat där med detta krav?

3. Bygg 50:an i idrottsområde så att annat blir i det bassängrummet som då får pelare och kan stötta ett våningsplan ovanpå och ge 100 nya P-platser, eller två plan och få 200 nya.

(Det är pga för stor spännvid för 50:an som gör att inga P-platser klaras uppepå utan måste vara ovanpå äventyrsdel och omklädning närmast Nygatan).

Nanna Ikea P

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.