Sundsvall vann SM-vecka – Umeå förlorade pga få publikplatser och ingen utemiljö. För SM här – ny 50:a ett måste! Se bilder i verkligheten.

Nu finns information om SM-veckan sommar i Sundsvall, v. 27, 30 juni – 5 juli 2015 och med godkänd SM-50:a i utemiljö som klarar pubklikraven på 2 000 platser.

Nanna Sundsval SMvecka

Här nedan är bilder från senaste långbane-SM:et i Sundsvall, 2005, med t v Lars Frölander och t h Therese Alshammar, som kan finnas med även i år. Och med världsstjärnan flerfaldiga VM-medalören Sarah Sjöström torde det bli lika trångt på läktarna som det var för 10 år sedan. Kan nog behövs en till läktare på kortsidan också.

Nanna Sundsvall SM05

Här visas än tydligare de uteområden som är ett måste vid sommar-SM (precis som behövdes vid friidrotts-SM i Umeå i fjol utanför tävlingsarenan).

Nanna Sundsvall

Nedan syns lika tydligt utemiljöbehovet för SM på skidor och en SM-vecka vinter igen, då kan inte grusplanen och simhallen fyllas med bostäder enligt plan. Liknande uteplatser finns inte vid Nanna-50:a och det trafikfarliga provisoriet (se krockbild) underkändes ju. Vill Umeå ha SM-veckor är utemiljö vid skid- och simarena ett MÅSTE! Annars blir SM-gränsen i Medelpad (om inte Luleå bygger 50:a som klarar SM-pubklikrav och Umeå förlorar igen).

Nanna ej SMveckor

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.