Gatukonst? Kulturnämndens syn i Nannabad från gatan av konstverk på vägg ihop med badande = bad konst.

Så här skriver VK idag 11/2 och utifrån beslut i Kulturnämnden.

Sonja Larssons konstnärlig gestaltning av den klinkerklädda väggytan i badhuset kommer att synas även utifrån gatan. Pris 1,6 miljoner kronor.

För 1,6 mkr ska konstverk pryda vägg i Nannabad och kunna ses från gatan. VSB (vilket skulle bevisas), dvs tidigare bloggar, 10/2 och 9/2, om fönster för insyn på badande, simmande, personal, m fl fastslås nu av kulturpolitikerna, folk ska vid dessa ”bad-skyltfönster” syna vad som finns därinne, särskilt ett konstverk bland alla som rör sig där. MEN, bad har ofta fotoförbud, så hur hindra fotograferande utifrån. Av P(hoto)-vakter?

Nanna fönster konst

Först beslöt umepolitikerna att kommers i bottenplan skulle bära upp ett bad. Det sprack och bad åkte i markplan så att nu ska man från gatan titta in på konst. Är det det som kallas GATUKONST? Eller BAD KONST?

STOPPA SNARAST DENNA BADKARUSELL TILL PLANERING OCH BYGGANDE, LÅT I STÄLLET NANNA-50:A-BASSÄNGRUMMET BLI EN KONSTHALL FULLT UT!

BYGG EN NY 50.A VID IKSU:S SIMHALL, ELLER VID UMEÅ SIMHALL, ELLER PÅ NOLIA – SÅ ATT IDROTTERNA FÅR HÖRA IHOP. DÅ GÖRS EN DÅLIG SAK TILL TVÅ BRA!

PS Inget ont om konstverket och konstnären, tvärtom, det är bra att konst finns i nya offentliga byggnader. Det finns ett fint konstverk i Umeå simhall, på väggen i foajén. Dock sedan ett flertal år är konstverket instängt bakom gymmande så verkets mening förfelas. Och så blir det än mer med Sonja Larssons konst när betittning utifrån in mot besökande inte kommer att godtas utan fönstrena mörkläggs. Se mer i nedan bloggar.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.