SimGympaHus finns! I Norrland, Fränsta i Ånge. Se och lär Umeå!

Fritidsnämndens V-ledamöters debattinlägg idag i VK (http://www.vk.se/1417032/bygg-gymnastikens-hus-nu) om sin reservation 24/3 för Gymnastikens hus vid Midgårdsskolan spräcker politisk enighet och öppnar för nytänkande om ett sim- och gymnastikhus i Umeå.

SimGympaHus-idén finns i Norrland, i Fränsta i Ånge kommun, ända sedan 1968. Se bilder från facebooksida. Här kan Umeås kommunpolitiker och intressenter studera snart 50 års erfarenhet av samverkan med de grundviktiga sporterna gymnastik och simning.

Nanna Fränsta simgym 2Se här hur de ligger vägg-i-vägg och hur väl just vattengympa är båda idrotterna samtidigt. Utveckling av ”Fränstahallen” blir att ge främsta simgympahuset med öppningsbarvägg och plats för tillfälliga läktare och klara SM-krav som ger SM-vecka sommar (ej nu i Nannabad.Nanna Fränsta simgym

Det passar i Umeå kommuns miljonsatsning i SportRegion Västerbotten som attraktivast i Europa för att ge dessa basidrotter det bästa i sportlägen för synergier med andra idrotter. Inte ha simning i city/kommers i Nannabad och baksida Mariehem för Gymnastikens hus.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.