SM-vecka ”rivs” med simhallsrivning där felplacerad 50:a nu stoppar både SM-vecka sommar och vinter. Ridå!! Men S-ordf. kan rädda både SM:na.

Bostäder byggs när badhuset rivs

När det nya badhuset i centrum står klart kommer det gamla på Haga att rivas. En rivningsansökan har lämnats in till byggnadsnämnden

– Den kan nog börja rivas tidigast årsskiftet 2016-2017, säger Lage Olofsson på kommunens avdelning för mark och exploatering, till Folkbladet.

Kommunen äger marken där det gamla badhuset står och i fram-tiden kommer bostäder att byggas där. Enligt Lage Olofsson kan det röra sig om cirka 400 lägenheter. 

UMEÅ SS:S IDÉ 1988, TILL 50:A VID UMEÅ SIMHALL (t h och byggnad värd att bevara)

Nanna USS50a simhall

Ridå!! Med två utropstecken symboliserande hur den centrumplacerade 50-m-bassängen stoppar både SM-veckan sommar och ny SM-vecka vinter. Sommar-SM fick nej av RF och SVT pga för liten publikkapacitet (+ otillräcklig utemiljö), vilket jag förvarnade i min bok Umeås Bad Historia och Framtidens Simning (2011), men umepolitiken brydde sig inte.

Varnade om risk för ej ny SM-vecka

I fjol varnade jag för att ny SM-vecka vinter riskerar missas om Umeå kommun fullföljer planerna på byggande av bostäder på grusplanen vid Skid-SM-stadion på Gammlia och rivning av Umeå simhall. Även dessa varningsklockor ser ut att klinga olyssnade av Umeås politiker. Enl. Umeå Tidning 8/4 (refererande Folkbladet, se ovan), har kommunen lämnat in rivningsansökan för simhallen på Haga/Gammlia för byggande av just dessa bostäder.

Politiskt intressant nu är att Byggnadsnämndens ordförande Mikael Berglund (S) är också ordförande i Skidalliansen där skidor är avgörande idrottsgren för att få SM-veckan vinter igen, den succefyllda som Umeå hade första gången i fjol. Berglund blir då gisslan både för kommunens vilja om bostäder på Gammlia idrottsområde och Skidalliansens om SM där.

SM-veckor kan räddas för Umeå

Eller kan den dubbla ordföranden bli möjligheten för både en till SM-vecka vinter och senare en SM-vecka sommar ifall han verkar för satt ”riva upp” simhallsrivning och bostäder där för att i stället stoppa Nanna-50:an (och göra bostäder där?) och ge bygglov i idrottsområde (se nedan, på campus). Då river han ned applåder från hela IdrottsUmeå.

SKID-SM:S YTBEHOV SOM BOSTÄDER TAR – 50:A TILL CAMPUS GER SM-VECKOR

Nanna skid-SM rockad

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.