SALUHALL av Nannabygge och som heter DUGA – då blir alla VINNARE!

VK-krönikören Benny Karlsson lyfter idag fram arkitektstuderandes förslag om saluhall i Gymnastiken-huset (100 år gammal byggnadsminnesförklarat hus som var gympalokal vid fd Högre Allmänna Läroverket, senare Mimerskolan och nu på gång att bli hotell).

Nanna Mimer gympa saluhall

Det är bra med öppen debatt om denna fina byggnad som f ö badbygget intill gjort sprickor i fasaden på. Hittills finns rykten om café/restaurang, varför jag i blogg nyligen skrev om olämpligheten med alkoholutskänkning intill anläggning för barn/unga och med idrott, se

Krogen Gymnastiken? vid Nannabad, roligt för vuxna – oroligt för barn/unga

http://blogg.vk.se/umeas-basta/2015/04/23/krogen-gymnastiken-vid-nannabad-roligt-for-vuxna-oroligt-for-barnunga-2/

TYVÄRR är BK:s och blivande arkitekternas saluhallsönskan orealistisk så länga Nannabadande/simmande är tänkt intill, pga trafikproblematiken kring lastlogitisk som VK hade reportage om och jag i blogg  kommenterade den 7/5:

”Svårt lasta av varor till Utopia” – se farligheter för mer barn/unga i city – inte utrett, analyserat och bedömt!

OCH det räcker nog med nedan figurer för att inse omöjligheten härmed.

Nanna krog trafik 2

MEN om politik och näringsliv funderar på mina idéer om en saluhall i badbygget (tänk stort bassängrum som då kan rymma både saluhallsstånden och caféer och restauranger idealiskt nära P-husplatser och bussar)

Nannabygge kan göras om till saluhall eller annat centrumlämpligt om näringsaktörer får bjuda.

http://blogg.vk.se/umeas-basta/2015/04/09/ekonomin-stoppar-badbygget-nannabads-hyra-drift-40-45-mkr-2/

DÅ kanske arkitektstudenternas examensarbete kan nyttjas (eller de få uppdrag) för en saluhall som heter DUGA och för ett Umeå som växer i befolkning, besökande och i centrum (saluhall i Gymnastikenhuset blir begränsat), så att V.a Kyrkogatan mellan Nygatan och Skolgatan kan bli säker lastinfart utan barn/unga i farozonen, se här

Nanna trafiklösning ÖK

Ifall näringsaktörer (påhejad av LFR:s Arne Lindström som BK menar gillar saluhallsidéer) köper hela Nannabyggnaden, finns pengar (och blir över) för bättre och mer ekonomiskt för bad/simning i idrottsläge. Och så fås nya byggnationer för ett Umeå där alla blir VINNARE!

(För såvitt inte Umeå kommuns politiker gillar idén om en jätterelax för vuxna i badbygget för att attrahera stansbesökare och slippa barn- och ungdomsriskerna i trafiken, se nedan blogg. Snilleblixten saluhall i Gymnastikenhuset blir då möjligare.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.