Sundsvalls 3:e SM-vecka, 29/6 – 5/7. UMEÅ, bygg godkänd sim-SM-50:a i idrottsläge och studera S-svall i år!

Om sex veckor, v 27, första veckan i juli går SM-veckan i Sundsvall som med sin tredje (två vinter tidigare) är främst i Sverige för detta allt populärare arrangemang. Detta hade Umeå, SM-veckan vinter, i fjol och med sort gensvar idrottsligt och publikt.

Nanna krock SB - 3

MEN ogenomtänkta planeringar och bostäder i idrottsområden riskerar att Umeå aldrig mer kan få någon SM-vecka. I fjol fick kommunen nej för tre provisoriska sim-SM-lösningar (ovan den med TV-tält på Vasaskolans tomt) då Nanna-50:an, trots politiska krav i badprospekt, inte klarar publikbehovet (bara 900 mot nödvändiga 2 000).

Bostadsplaner på grusplanen och riven simhall vid Gammlia Idrottscentrum hindrar SM på längdskidor i Gammliaskogen och därmed ingen SM-vecka. Där behövs utrymme för vallaby och vallaspår samt extra-P, se nedan. Behålls simhallen kan den byggas om till annat passande SM-vecka, restaurang, annan sport som ger omklädningsutrymmen.

Nanna SM skidor ill

DÄRFÖR behövs omtänkande och ”omhandlande” för simning och skidor om Umeå ska hänga med i SM-veckor. En SM-godkänd 50:a kan byggas med flexibel utformning där annat vid 50:ans bassäng får tillfälliga läktare eller öppningsbar vägg vid bygge i uteområde. Bostäder kan skapas i I 20-området nära stan som Haga och dessutom med fler boende.

Nannabadbygget kan med fördel för centrums utveckling och attraktion göras om till ett jätterelax och erbjudas näringsaktörer. Det ger synergieffekter mellan centrum och handelsområdena som med buss kan ta in besökande till stan.

SÅLEDES med ett nytänkande här kan denna omvandling i idrotts- och bostadsplaner ge förutsättningar för både ny SM-vecka vinter och en första SM-vecka sommar, och därmed ikapp Sundsvall med tre totalt. För att inspireras här i Umeå på makthavaresida, se nedan från Sundsvalls SM-vecka-hemsida. Och res till Sundsvall för att studera närmare.

http://visitsundsvall.se/sm-veckan-2015/

SM-VECKAN I SUNDSVALL 2015

Den 29 juni till den 5 juli 2015 är det återigen dags för Sundsvall att arrangera en SM-vecka. 2009 och 2011 var det vinterveckan som gällde, nu är det dags att vässa formen mot ett ännu större arrangemang; SM-veckan sommar. Simningen med våra svenska världsstjärnor kanske är huvudnumret, men svenska mästare kommer att koras i ytterligare minst 40 idrotter under veckan. SM-veckan är numera ett av Sveriges största och mest efterfrågade idrottsevenemang. Vi i Sundsvall är stolta över att stå som arrangörer, och vi lovar att göra allt vi kan för att ge just dig din bästa sommarvecka under 2015.

Charlotte Kalla klar för SM-veckan i Sundsvall!

Jag ser jättemycket fram emot att få tävla på hemmaplan, säger Kalla.
Läs mer
SM-Veckan, Dag 5

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.