Nya Blodomloppet? på Campus och cykelbanor söder och norr om där.

Blodomloppet ikväll på I 20-området i Umeå har flyttat starten pga vattensjuk mark. Före I 20 fanns den populära tävlingen/aktiviteten på andra platser, t ex Umåker. Då väder och vind är svårt att styra och I 20-området i framtiden blir för andra ändamål, kan det vara värt att redan nu fundera över säkrare, och långsiktigare, ”blodomloppsbanor i Umeåkroppen”.

Blodomloppet nya

För tre år sedan hade jag en blogg om idé för en ny bana med start på campusområdet vid friidrottsarenan, IKSU Sportcenter, universitetet och Uminovahusen, efter den breda Gösta Skoglunds allé, Umeås Champs-Élysées (Paris), för att sedan gå söderut i en rundbana på cykelbanor om 5 km och åter på GS-allén (med mål där). Plus sedan 5 km-runda norrut (som en 8:a) för att få 10 km-banan samt med målgång på lämpligt ställe vid IKSU-hallarna.

Tänk tusen och åter tusen springande, joggande, lufsande och promenerande i Umeå mest växande stadsdelar, vid Campus Idrottscentrum och nära skog mot Nydala, det ger en publikvänlighet efter hela banan och säkert underlag (även om en del kan tycka asfalt känns hårt). Blodomloppets svar från kansliansvarig var inte avvisande utan artigt positivt med:  Tack för ditt förslag! Vi tittar på det.

Blodomloppet 2016

Här är skissen jag presenterade och kan vara utgångspunkt om blodomloppsarrangörerna Korpen tittar närmare på min idé. Kanske läser några deltagare idag om detta så det blir diskussion även bland de som är de riktiga experterna för banan, och i olika medier.

2 kommentarer

    • Urban Bengtson (inläggsförfattare)

      Efter klockan 17, Blodomloppet startar 19.00, finns ”oändligt” med P-platser på universitetsområdet, Uminova + lasarettsdito av alla som slutat jobba, är inte konstigare än att P-platser frigörs på Stadshuset och Umestan efter kl. 17-18. Dessutom är det bra bussförbindelser, bättre än till I 20 liksom att cykelvägar och promenaddito är många och säkra. Med närmare bostäder och runt om minskar behov av färdmedel och parkeringar. Lägg till Blodomoppet-bussar från Vasaplan så kan tusen och åter tusen nå fram bra, och hem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.