Nydala vann: 6-1 för idrott/turistidéer!

Nydala vann med 6 – 1 i kommentarer till mitt inlägg i VK (och i bloggen 24/7 härunder) och två till vill utveckla annanstans än i centrum. Se under detta bildcollage som visar Umelagun ur olika håll samt Nydalaområdet (uppe t v och nere t v och t h). Andra bilden nere fr h syns hur Nydala kopplas ihop med Campus och till NUS/Östra station för Botniabanan, här från vision om spårtaxi som kan fortsätta till centrum, längs älven och Konstnärligt campus eller via järnväg till Umeå C. Tills detta sker passar en Idrotts- och turistbuss (även med hållplats vid blivande Gymnastikens hus i fd Astrabyggnaden på Mariehem).

Nydala översiktsplan 3

Kommentarerna är i tidsordning, nerifrån och upp, Tobias först och Kjell senast (25/7)

 • Kjell 

  JAG är inte lycklig som BobGrim tror? han verkar gjort en egen undersökning.. Har alltid tyckt att nya badhuset borde ligga vid Nydala och bygga ihop det med utelagunen.
  Dessutom närhet till campingen samt genomfart E4, hade varit bäst enligt mig. Verkar som hotellägarna varit inne på kommunhuset.

 • Nils Kihlberg 

  Bra idéer. Synd att Nya badhuset plac vid ÖK,
  det borde ha legat vid Nydala

 • Urban Bengtson  

  Kul med kommentarer där av fem nu är fyra för mig och en emot, liknar vad folk tycker om bad- och simplaneringen i Umeå, 80 % emot Nannabad. BobGrim är i minoritet, men ger motivation att verka för nytt i säkrare läge, bättre och mer ekonomiskt för bad/simning i kommunen.

  Just ekonomin är en sak som blir en kalldusch om inte badbygget görs om från barn/unga till lockande för vuxna/äldre. Och även lockande för privata aktörer i näringslivet som inser att barn inte ger mycket kommerstillskott i centrum och månar om barns hälsa pga trafikfaror i stan, särskilt vid badbygget.

 • johan 

  umeå växer , satsa även mer på turism,sport,fritid och nöjen , inte lönt att fundera , fundera , fundera , spekulera kritisera och gnälla – BYGG !

 • BobGrim 

  Så fort jag såg att det var Urban Bengstsson som var artikelförfattaren så insåg jag att någonstans mot slutet skulle någon form av försäljning av nannabadet komma på tal. Dagen då Nannabadet öppnar och alla är lyckliga (förutom möjligen Urban som vägrar inse hur fel han haft) kommer att vara en bra dag.

 • Rätt inriktning 

  Då måste kommunen börja med att se till att ”turisterna” gör rätt för sig, utan intäkter är det svårt att driva verksamhet. Absolut inte hyra ut mark till kyrkan. Hålla rent och fint.

 • Mathias 

  Större delen av Umeås invånare ville ha nya badhuset på Nydala! Men det skulle ju ligga mitt i centrum tyckte politikerna! Hade man lagt det på Nydala skulle folk stanna till och bada när man passerade på E4:an! Vem kommer att orka åka in till centrum, där det är dyrt att parkera, om man nu ens hittar någon parkering eftersom umeå kommun tar bort alla! Eller ska man parkera utanför stan för att sedan ta lokalbussen för 35 spänn enkel resa per skalle? Jag ger nya bad huset 1,5 år, sedan kommer det endast bli en förlust affär pga placeringen!

  Peter 

  Varför inte som Furuvik utanför Gävle,det drar ju in sjuka pengar.

  • Visioner  Peter 

   Det borde ha blivit något på Bredskär av den gamla militära anläggningen. Där kunde man gjort en turistattraktion som i Furuvik och lite annat smått och gott. Med en turistbåt som transportmedel mellan Holmsund / Obbola / Umeå. Med restaurang och fik och ett vandrarhem . Samt en riktig gästhamn. Men den fantastiska möjlighet nappade inte vår kulturella kommun på.Där fanns en hel del historia dessutom möjlighet till bad och en egen liten klippa vid havet, inte minst för båtfolket.

  Tobias 

  Har länge efterlyst ett större vattenland eller äventyrsbad i Umeå. Nya badhuset kommer inte räcka eftersom äventyrsdelen kommer vara för liten och ligger mitt i stan. Bygga ut lagunen skulle ju vara bästa lösningen och bra för campingen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.