Skidor viktigare än simning i Umeå, får SM 2017, söker VC-tävlingar 17/19, stoppar bostäder på grusplanen, men vill riva simhallen vid Gammlia!

Utveckla Umeå som idrottsstad. Bygg 50:a i SM-läge och bevara grusplanen vid SM-skidstadion på Gammlia!

Av , 21 april 2015 kl 13:15,  

GAMMLIAVALLEN/EXEL ARENA…..”SM”-GRUSPLANEN….UMEÅ SIMHALL (riv den inte!)Nanna Gammlia I-centrum

Den 21 april i år hade jag en blogg om Umeå som idrottsstad och att för detta bygga 50-metersbassäng i SM-läge då Nannabadbyggets 50:a inte klarar SM-krav för publik samt saknar nödvändiga utemiljöer intill.

Ute-utrymme är också viktigt för SM på skidor i Gammliaskogen och start/mål på ”Gammliavallen”. Men grusplanen där liksom rivning av Umeå simhall har länge planerats för flera hundra lägenheter i flervåningshus. Och då skulle Umeå inte få skid-SM och inga världscuptävlingar som jag påpekade redan efter SM-veckan januari 2014 och skid-SM där.

Nu verkar detta ha gått in och hem hos umepolitiken när ordföranden i Umeå skidallians, tillika S-byggnadsnämndens ordf., Mikael Berglund idag i VK/Folkbladet aviserar om ansökan av VC-tävlingar 2017 och 2019 och att SM 2017 är klart, på Gammlia, se nedan utdrag. För nya uppgifter säger att man undantar grusplanen för bostäder, men vill riva simhallen och få 100 lägenheter.

Slutsats: Skidor är viktigare än simning för Umeå kommuns politiker! Tack vare att M Berglund sitter på två stolar som ordförande och därför har stor påverkansmöjlighet för både skidor och bostäder. Men simningen har, än så länge, inga sådana SM-positiva politiker i ansvarig ställning.

Umeå söker världscuptävlingar

VINTERSPORT Umeå skidallians har ansökt om att få arrangera världscuptävlingar 2017 och 2019.
– Vi vill vara med i leken och har anmält vårt intresse till skidförbundet, säger Mikael Berglund, ordförande för Umeå Skidallians.

—–

Det var i början av juli i år som Svenska skidförbundet efterlyste arrangörer till världscuptävlingar 2017 och 2019. Första året är det preliminärt 10/15 km klassiskt och stafett som gäller – precis som när Umeå arrangerade tävlingen 2004. SM-veckan blev en stor succé, med stor publik framförallt på skidtävlingarna och nu har Umeå lämnat in en ansökan.

——

Egentligen hade det passat bättre för Umeå Skidallians att arrangera en världscup 2019 eftersom SM-avslutningen kommer att gå i Umeå 2017. Men eftersom att skidförbundet gärna ser samma arrangör 2017 och 2019 valde Skidalliansen att söka båda tävlingarna.

MEN även marken vid Umeå Simhall behövs, för P-infart, för vallatestning och nya krav som följer av världscupregler. Varför då riva simhallen? Kan behövas för mat, omkl. dusch, bastu och simtur, en ”Umeå Skidhall” om Nannabad blir för dyrt och simhallen blir kvar tills ny 50:a i SM-läge byggs. Så att simning blir lika viktigt som skidor i kommunen. Se här karta för skid-SM:et under SM-veckan vinter 2014.

Nanna SM skidor ill

”UMEÅ SKIDHALL” NÄR SIMNINGEN FÅR SM-50:A OCH BLIR LIKA VÄRD SKIDORNA

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.