”Umeå Skidhall” av simhallen, bostäder till Nannabadbygget och 50:a till campus kan ge SM-vecka vinter och sommar! Och idrottsturism.

Gårdagens blogg om skidor viktigare än simning blev läst av en hel del och avslutades med idé om en ”Umeå Skidhall” av Umeå simhall på Haga/Gammlia. Denna för Sverige nya skidhall fungerar då som omklädning med dusch och bastu + gym och med undervisningsbassängen kvar också vattenträning, skönt efter ett skidpass. Om stora bassängen inte kan vara kvar ges utrymme för annat passande skidträning inomhus, gymskidmaskiner? Och motionsytan för matservering, etc, bara fantasin sätter gränser…

Se här nedan t v, en ståtlig idrottsbyggnad i gryning och skymning vintertid (en av de tjusigaste simhallarna i Sverige, nu 45 år) och som skidhall kan få leva vidare ”uti i 100:e år”, väl passande med nya stora skidevenemang (kanske rullskidåkning sommarhalvåret).

Nanna Skidhall coll

Så beskeden om inga bostäder (se mittenbilden, klicka två gånger) på grusplanen ett skid-SM 2017 här och kanske värdlscuptävlingar 2017 och/eller 2019 allt för att få tävlingarna, är välkommet för Umeå idrottsutveckling. Än välkomnare om också simhallsytan och bredvid förblir för sportändamål. Se nere t v hur det byggdes en skidkulle intill för att testa glidet.

Och se förslag t h om att i stället göra bostäder av och på Nannabadbygget samtidigt som en simarena med SM-godkänd 50:a skapas på campus vid IKSU-hallarna (eller på Nydala), då får Umeå möjlighet till båda SM-vecka vinter och sommar.

Så att från att vara en kulturhuvudstad blir Umeå en idrottsstad av högsta klass i Sverige med sportturism som en framtids- och utvecklingsbransch!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.