Umeå Gammliaarenors omdöpningar gör turistattraktionen Gammlia mindre känt liksom Umeå självt.

Umeå Energi AB lägger energi och pengar på att få reklam medialt med köpet av namrättigheterna till gamla Sporthallen, nya innebandyhallen och f d Gammliavallen i det som väl ändå? kallas Gammlia idrottscentrum (eller ska det heta Umeå Energi idrottscentrum?). Och vad blir det om några år?

Umeås välkända och attraktiva Gammliaområde med natur, skog, löp- och skidspår mitt i staden, från centrumliv nära arenorna och friluftsliv till allt mer attraktiva Bräntberget/Mariehemsängarna riskerar bli mindre bekant utåt med namnändringarna, nu till Umeå Energi Arens med Sol=fotboll, Vind=Innebadny och Vatten=basket.

I folkmun är ibland det svårt att hänga och gör att Sporthallen, Innebandyhallen på Gammlia och Gammliavallen känns enklare att beskriva för vänner och obekanta. Bättre vore nu att umepolitiken tänker längre och vårdar ”varumärket” Gammlia bättre, ser helheten över detta jättefrilufts- tillika idrottsområde (Gammlia-Stadsliden) både för oss umebor och de som vill lockas  hit. (Se Göteborgs Slottsskogen och Slottsskogsvallen där.)

Nanna SM skidor ill

F ö har Umeå Energi AB inte hängt med i utvecklingen kring Gammlia idrottscentrum. Grusplanen norr om ”Sol-vallen” (eller Solvalla?) verkar räddas från bostäder då skid-SM och ev. världscuper arrangeras kommande år och behövs för vallaby, mm.

Så i väntan på att Umeå kommun i ett framtida fullmäktigebeslut ”köper loss” Umeå Energi-namnen är här ett tips till UE att för grusplanen, att lägga till ”sand”, Sol-Vind-Vatten-Sand!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.