Öppet brev till RF och SVT om SM-vecka i Umeå med farlig trafik och krogomgivning: Syna dessa risker!

Det är bra att Umeå kommun den 24/5 här får träffa RF (Riksidrottsförbundet) och SVT (Sveriges Television) m a a kommunens ansökan om SM-veckan sommar 2018. Då kan RF kolla upp hur RF-krav på säkra färdvägar till/från idrottsanläggningar uppfylls. Eller inte!

Och hur nära krogmiljöerna, särskilt sommartid med uteserveringar, kryper badbygget med alla dessa barn och ungdomar, där RF förhoppningsvis har samma restriktiva inställning som Svenska Simförbundet haft/har och varit föregångare i att undvika alkoholnärhet.

Nanna SM-vecka ny VK b

För SVT blir det ett lämpligt tillfälle att i TV-reportage syna hur enkelt det är att syna in i 50-m-bassängen från den gatupublika miljön (trottoarer och gator) så att folk därinne blir synade och med synbarlig risk för att fotas och filmas utan att kunna hindra det.

Även från restaurangen i nya hotellet i  f d Mimerskolan har man bra utsikt och insyn, och det utan att badande/simmande, simlärare/tränare och badpersonal kan upptäcka det.

Nanna konst insyn

Lägg därtill att Kulturnämnden i Umeå kommun i beslut om konstverk inne i 50-m-bassängrummet upplyser om att konsten kan ses från gatuomgivning, dvs både sanktionerar och uppmuntrar beskådande som då också blir på människor därinne!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.