Fönstertittarpolitik & ”trottoarläktare” sänker Umeås idrottsstatus! Vad säger umepolitikerna? Svara i KF.

Trottoarläktare för att se SM-simtävlingar genom bad-fönster lanseras från Umeå kommun i försök att klara Svenska simförbundets publikkrav och få SM på långbana, 50 m, och öka chansen för SM-vecka sommar 2018 i Umeå.

Nedan bildcollage visar trottoarläktarfrågan mer visuellt. Överst längst t v är en läktare från brännbollsturneringen (som kan bli aktuell?) och under trottoaren mellan Skolgatan t v och bad/sim-fönsterna t h. I mitten från Elite Hotell Mimers restaurang med ”bordplatsläktare” bekvämt inomhus och kunna se ett sim-SM genom två fönsterpartier.

Nanna trottoar 3

Nere t h i undre bilden insyn/åskådning av bassängen. Övre bilden buss men svårt att hinna se något, däremot tydligt med buss alldeles bakom trottoarläktare olycksrisker och avgasmiljö för publiken. Det är oklok miljöpolitik av en kommun som vill bli Europas miljöhuvudstad. Huvudlöst känns snarare riktigare över denna ”trottoarläktarpolitik”.

Därför behövs att Umeås politiker och partier snarast ger sin åsikt om sådana trottoarläktare och i Kommunfullmäktige i juni genom enkel fråga eller interpellation från politiker/parti. Men redan idag kan KF-ledamöter i pauser diskutera läktarförslaget vid badbygget och avstyra i politiskt uttalande medialt, t ex i blogginlägg. Och kan det tänkas att medier ställer frågor?

Fönstertittarpolitik och 181 ”övervakningskameror”!

Sammantaget fås en ”fönstertittarpolitik” då Kulturnämnden ju med konstverk i 50:a-bassängrummet vill att folk ska se detta via badfönsterna, och utan hinder också kunna fota och filma annat invändigt. Samma vill Fritidsnämnden för simpubliken. Så att de nu 81 övervakningskamerorna som ska finnas inne, utökas med ”utekameror” och vid många ”konstfotare” och stor idrottspublik kanske ger 100 till och då 181 ”övervakningskameror”

Om inte stopp snart, riskerar fönstertittarpolitik och trottoarläktare sänka Umeå kommuns trovärdighet i allmänhet för seriös och kunnig planering av sportanläggningar och i synnerhet sänka Umeås idrottstatus. Då det sistnämnda blir allt viktigare för Umeås näringsliv i att tävlingar/idrottsarrangemang (inkl. SM-veckan) lockar besökare/kunder får hoppet stå till att företag och näringsorganisationer i Umeå reagerar och agerar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.