Umeå luras på fel SM-vecka – missar chans till individuella friidrotts-SM – näringsansvariga visste inget – se avslöjande inbjudan. Sök nytt – 2020!

Umeå luras på fel SM-vecka – missar chans till individuella friidrotts-SM – näringsansvariga visste inget – se avslöjande inbjudan.

Nanna SM-vecka 2019 b

Således, hittils är det lag-SM som friidrotten har i SM-veckan sommar och inte det individuella som Umeå hade 2014 med lyckat arrangemang och attraktivt för oss åskådare. Men i inbjudan daterat 9/12 2015, för ett halvår sedan, nämns att just individuella friidrotts-SM kan bli framöver, dock tidigast 2019.

I kontakt med näringskretsar i Umeå visste man inget om detta och i kontakt med IFK Umeå förklarades att man inte ens visste att kommunen ansökt för en SM-vecka sommar, än mindre inriktat på 2018 då det fortfarande är lag-SM i friidrott som ingår.

Nedan är hela inbjudan och frågan är om kommunledningen, som på sista ansöknings-dagen godkände den, informerades om att från 2019 kan hela SM-veckan sommar få ett riktigt lyft med det mest lockande SM:et, friidrottens (tillsammans med simningens).

Undanhölls medvetet denna avgörande information för politiskt ansvariga och näringssidan i  kommunen? Varför i så fall? Eller än värre, missade ”SM-vecka-folket” vad friidrotts-SM handlar om och av okunnighetsskäl eller rentav slarv i hetsen att få in en ansökan. Plus att man var så upptagen att hitta nya läktaridéer för sim-SM i 50-metersbassängen i badbygget på stan, som nu ”trottoarläktare” för 1000 personer tittande genom badfönsterna

(som kan imma igen av värme inne som bryts mot kallare luft utomhus eller måsta dras för om solljus stör inne eller har fått frostade glas pga kritik mot insyn utifrån).

Politiker i Umeå, vakna, läs på här och stoppa 2018-ansökan, sikta på 2020 då kan en ute-50:a på Nydala finnas som klarar alla SM-krav. Medier i Umeå, ställ snarast frågor om ”lurendrejeriet” kring friidrottens SM eller okunnighet/slarv!

Nanna SM-vecka 2019

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.