Djupdykning i nytt Umeåbad: Litet äventyrsbad – trångt – ej lämna och hämta-platser! 50:an bra men fel läge.

Djupdykning (bild ur VK 9/6) i nytt Umeåbad ytligt sett, ändå reaktioner som stämmer med synpunkter jag och många med mig framfört ända sedan januari 2007 med beslut om nytt Umeåbad i cityläge. Så dopp igår kan i morgon bli flopp när det dyks lite djupare. Härunder ges uppslag för detta från pressvisning  igår med en del simfolk och allmänhet inbjudna.

Nanna VK djupdykning

Nedan är ur VK:s och Folkbladets reportage om badbygget i Umeås centrum, med namn som ett P-hus för bilar (och busstation i Sundsvall), dvs Navet, som bara det är ogenom-tänkt . Och samma med äventyrsbadet enligt unga och vuxna att det är litet och trångt. Se

Nanna ävenbad litet

VÄNTAT DÅ BADUTREDNINGEN 2006 SA INTE TILL LÄGET PGA ALLT SOM PLANERADES

Nanna badutr inte

Riktig djupdykning hade Folkbladet med ordföranden i Umeå Föreningsråd (repr. ideella föreningar i kommunen), som påpekade problem med lämna och hämta, avgörande för många barn- och ungdomsbesök. Och om insynsproblemen under mörka tider.

Nanna VF L Lindgren

DOCK EN RIKTIGT BRA SAK: 50:AN, NORRLANDS FÖRSTA INOMHUS (blir succé enl Folkbladets reporter) – och jag själv känner stor ära att ha verkat för att byggas och mot de (en del politiker bl a) som velat stoppa den. Men så FEL LÄGE i trafikträngre och krogväxande omgivning, outvecklingsbart pga inga uteytor samt problem för SM.

Vilket ändå kan ge mer argument framöver för 50:a i idrottsområde och tryggare miljö plus att succén där växer. Parat med att göra om badbygget nu till en vuxenanläggning + bostäder ovanpå så fås medel för 50-m-bassäng och större äventyrsbad, där lägre drift (jfr driften nu på dyraste tomtmarken) betalar dessa.

Nanna VF visning

HÄR 50X25:AN MED USS:S SPORTCHEF CAMILLA JOHANSSON-SPONSELLER OCH BAD- OCH SIMPROFILEN NR 2 I UMEÅ, ÅKE FRANZÉN. ”ÅKE EDSTEDT” ÄR NR 1 SOM ÄR BÅDE ”FRAZZE”, MESTA UMEBADMÄSTAREN OCH LASSE ESTEDT, UMEÅS MESTA SIMMARE ALLA KATERGORIER, NYSS TÄVLANDE I MASTERS-EM I LONDON, 80 ÅR!

Nanna VF Åke Edstedt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.