Uppskjut badinvigning efter vågbad-händelsen! Kör testmånad i höst – av fler osäkerheter! Håll igång Umeå simhall! Bestäm sedan framtiden!

Västerbottensnytts reportage, se http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/vagmaskin-kritiseras-for-farlig ,där en ung flicka hamnade i fara i cirkelrunda vågbadet i nya bad- och simanläggningen vid pressvisning med badtest i onsdags, 8/6, måste ansvariga, i byråkratin och politiken, TA PÅ STÖRSTA ALLVAR!

Jag har vid flera tillfällen medialt visat på osäkerheter kring badbygget och några gånger påpekat risker invändigt. Faran i vågbadet var det en person som uppmärksammade mig på i en kommentar på facebooksidan för badbygget, se nedan, namnet raderat:

Så här såg det ut när vi testade den nya vågmaskinen på Navet. Den 20 augusti kan du pröva själv! 

X Y: Vad är vitsen med en vågmaskin i den lilla pölen..? 10 st rymms och alla kommer slå sig.. (fet stil av mig)

Och nedan är bildcollage av upplevelsedelen i äventyrsbadet (illustration t v från reportage i Folkbladet i dec 2015, övriga bilder från navet-hemsidan).

Nanna vågbad risk

Se efter fler osäkerheter som de jag såg redan på ritningsstadiet och sedan i bilder som ovan. Se öppna badkorridoren omklädning – multibassäng, hopp/djup-bassäng och vattenrutschrummet där det inte finns hinder efter större delen av upplevelsebassängen med fallrisker (barn/ungdomar springer ofta, knuffas och det kan bli trångt allmänt där).

Klätterväggen, nere t h, hur kollas att det inte är någon nedanför när man hoppar eller faller ner. Och se kort avstånd småbarnsbassäng – upplevelsebassäng (och nära till vågbadrund-bassängen). Samt bedöm överblickproblem för hela äventyrsdelen utsträckt på 60-70 m och flera olika bassängrum. Plus syna till/från badbygget, insyn, trafikrisker, krogomgivning..

När något går fel i ett brobygge, ett skolbygge och ett privat bygge, då skjuter man på invigning/inflyttning tills problemen är undersökta, åtgärdade och testade. Så MÅSTE nu ske för Umeå nya bad- och simanläggning (till en investeringskostnad av bortåt 400 mkr)!

DÄRFÖR, GÖR TESTMÅNAD I HÖST, INFÖR BESLUTSANSVARIGA, ÖPPEN FÖR MEDIER OCH REPR. FÖR SKOLA OCH BAD/SIM-FÖRENINGAR! UNDER TIDEN, SKJUT DÅ PÅ BADINVIGNING, HÅLL IGÅNG UMEÅ SIMHALL OCH BESTÄM SEDAN FÖR FRAMTIDEN!

PS

Ovan råd är till Umeås kommunledning och är inte kritik mot badpersonalen som testar på så gott man kan. Men snart är det semestertider och en del personal är på Umelagun. Då försvinner testtid, analys och bedömning där politikerna ska vara delaktiga ytterst.

Särskilt som det är dessa som har ansvar för invigningstidpunkten, som verkar mer satt för att tajma Umelagunstängning och skolstart än att sätta prövotid, säkerhet och trygghet först och bestämma startdatum därefter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.