Umeå körd för SM-veckan 2018? Landskrona+Helsingborg söker med ett 100-årsjubileum för idrotten. Tänk Umeå 2020 SM-vecka vinter/sommar!

NYHET! Landskrona och Helsingborg går ihop för en SM-vecka-ansökan 2018, den Umeå hoppas på trots klara brister, se förra bloggen. Skåne ligga bra till eftersom man haft bara en gång hittills, 2010 i Malmö, 1:a SM-veckan f ö. Norrland hade i fjol i Sundsvall, Norrköping har i år, blir 2017 i Borås som också hade 2014. Och Piteå har haft SM-veckan vinter i år, Umeå 2014, Söderhamn har 2017 och Skellefteå 2018.

SM på skidor och i simning på Gammlia idrottsområde ger toppläge för SM-veckor

Så mitt råd till Umeå, sök för 2020 då kan individuella friidrotts-SM vara med, nu är det lag-SM. Utred för 50:a i SM-OK läge, t ex med en ute-50:a på Nydala. Eller som i gårdagens blogg, se om det passar vid Umeå simhall som då renoveras för ”icke-vatten”- idrotter + inne-50:a med öppningsbar vägg och naturliga extraläktare  i skogsslutningen.

Stoppas bostäderna på grusplanen kan Umeå söka SM-på skidor och i simning i samma idrottsområde Gammlia. Skidalliansen i Umeå, ta chans att gå från bottennapp till toppläge för SM-veckor här. TÄNK 2020 med SM-vecka vinter och sommar i Umeå!

LANDSKRONA 1 juni 2016 16:48 Helsingborgs Dagblad

Landskrona vill arrangera SM-veckan 2018

Kan Landskrona bli SM-värd 2018? Det hoppas i alla fall fritidspolitikerna och godkänner en ansökan som görs tillsammans med storebror Helsingborg.

Av: Erik Melkersson
Några av idrotterna som kan komma att fördela SM-medaljer i Landskrona.
Ja, du läste rätt. I dessa sammanhang är Landskrona för litet. Enda chansen att få vara med och arrangera SM-veckan är att göra det tillsammans med en större stad, med bland annat friidrottsarena som håller måttet.
Därför gör stadens fritidsförvaltning en ansökan tillsammans med grannkommunen i norr, med tänkt 75-25-upplägg, där merparten av 50-talet idrotter avgörs i Helsingborg.
– Helsingborg har tidigare visat intresse men de har ingen simanläggning som håller måttet. Då fick de förfrågan från Riksidrottsförbundet och SVT att hitta en partner, och då hörde de av sig till oss, berättar Landskronas fritids- och kulturchef Kjell Thoresson.
Det innebär till exempel att simningen skulle avgöras i Citadellbadets erkänt snabba banor, att Enoch Thulins flygplats utanför Landskrona kan bli hemvist för flygfolkets mästerskapstävlingar, och att seglingstävlingar utgår från Borstahusens hamn.
– Det här är viktigt för hela Landskrona, folk kommer hit och vi får visa upp staden, säger Birgitta Persson (M), ordförande i fritidsnämnden, som gjorde tummen upp för en ansökan vid veckans sammanträde.
Kostnaden för Landskrona landar på cirka 1,5 miljoner kronor
– Men det genererar ju också en massa intäkter för staden, folk ska ju bo här och så, menar Birgitta Persson.
Skatetävlingar i skateparken, ridevent på Kasernplan, bangolf, discgolf och kitesurfing utanför Lundåkra, är några exempel på idrotter som i så fall kan fördela SM-medaljer i Landskrona.
– Det här är ett jättebra skyltfönster, dels för att visa upp staden som destinationsmål, och dels för att visa upp stadens förenings- och idrottsliv, säger Kjell Thoresson.
Och påminner om att 2018 är ett viktigt jubileumsår.
– Det är samma år som Lisa, Landskronaidrottens samorganisation, fyller 100 år.
I samband med juli månads SM-vecka i Norrköping offentliggörs var SM-veckan 2018 ska avgöras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.