”Låt Umeå vara skidstad” Umeå-politiker, ta tidigare skidalliansens (i Umeå) ordf. Åke Sandströms insändare om Gammlia på allvar!

I blogginlägg tidigare har jag uppmärksammat på Gammlia idrottscentrum som värt att bevara (även simhallsbyggnaden) och utveckla för idrott. Och att simhallen och grusplanen är viktigt för SM-arrangemang samt få SM-veckan vinter.

Pengsjöbon, idrottsledaren och C-politikern (i Vännäs och Riksdagen) Åke Sandström var  som Umeå skidalliansordförande ansvarig för SM-längdskidor vid Umeås SM-vecka vinter 2014, en succé som gör att Umeå säkert vill söka igen.

Umeåpolitiker, ta Åke på högsta allvar i hans insändare idag i VK. Det handlar om nya SM-veckor vinter och idrott eller bostäder (se gårdagens blogg) och jämför med IKSU:s idrottssatsning på campus + bostäder mångfalt mer än grusplan/simhallstomt ger. ÅS´ insändare: http://www.vk.se/1752078/lat-umea-vara-skidstad och nedan i text).

(KOMMANDE BLOGG SKA VISA HUR SIMHALLEN KAN UTVECKLA SKIDSPORTEN).

Nanna ingen SN-vecka

Låt Umeå vara skidstad

INSÄNDARE Gammliaområdet är unikt för längdskidor, skriver Åke Sandström som oroar sig för att bostäder ska hota möjligheten att genomföra framtida skidtävlingar.

Vi är väldigt många, ja hela skid-Sveriges klubbar, ledare och aktiva som hyllat både de utslagsgivande banorna och det centrala läget för de stora skidtävlingar som genomförts i Umeå.

Umeå kommun gjorde också avgörande insatser för att de senaste SM-tävlingarna kunde genomföras. Det gällde nya banförutsättningar men även snötillverkningen denna snöfattiga januari 2014.

Gammliaområdet är unikt för längdskidor även på internationell nivå och världscuptävlingarna fick också betyget med beröm godkänt!

Området behövs intakt för att klara en fortsatt satsning på stora tävlingar. (Grattis förresten till SM-tävlingarna 2017!)

Men jag uppfattar nu mörka moln på skidhimlen … i form av starka krafter – läs: utförsäljning av markområdet för gamla simhallen och dess närhet, som skulle kunna ge klirr i kommunkassan. Enligt uppgift från kommunen 30–35 miljoner.

Till dem som skall arbeta fram och besluta om en detaljplan för området vädjar jag: Värna markbehoven för att Umeå fortsatt skall vara kvar på toppen av listan över förstklassiga skidorter i vårt land!

Åke Sandström
Tidigare ordförande i Umeå skidallians

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.