Umeå inte ”fullödig sökande” för SM-vecka! Kan bli med Nydala-SM-50:a. Bra till Umeås 400-årsjubileum 2022?

Umeå ansågs av Riksidrottsförbundet som en stad som kan arrangera SM-vecka sommar. Men detta ”kan” gällde inte simningen. Då den är villkorad för SVT:s medverkan pga stor sommarsport (som skidor är för SM-vecka vinter), avslogs igen en Umeåansökan. Umeå ansågs inte som fullödig sökande, se länk från Hallandsposten och ur reportaget

http://www.hallandsposten.se/sport/halmstad-får-vänta-på-besked-om-sm-veckan-1.3076886

Men beskedet om vilka städer som får arrangemanget 2018 och 2019 dröjer. Enligt Per Bergljung, projektledare på Riksidrottsförbundet, är orsaken brist på fullödiga sökanden 2018.

– Vi har fått ta in ta in några andra kandidater för 2018 och då måste de få tid på sig för beslut i kommunfullmäktige och så vidare, säger han.

Och i blogg 14/6 hade jag uppgifter från 1/6 i Helsingborgs Dagblad om inga fullödiga sökande  för 2018 varför RF kontaktade Landskrona om samarbete med Helsingborg.

– Helsingborg har tidigare visat intresse men de har ingen simanläggning som håller måttet. Då fick de förfrågan från Riksidrottsförbundet och SVT att hitta en partner, och då hörde de av sig till oss, berättar Landskronas fritids- och kulturchef Kjell Thoresson. Det innebär till exempel att simningen skulle avgöras i Citadellbadets (ute-50:a, min anm) erkänt snabba banor, 

– Det är samma år som Lisa, Landskronaidrottens samorganisation, fyller 100 år.

Umeå-jubileum vinner med hästlängder

Detta med jubileum kan Umeå vinna med hästlängder vid en 2022-ansökan med Umeå 400 år som stad. Och vad vore väl bättra att fira om inte med en SM-vecka sommar?!

Så kommun, idrotter, näringsliv, m fl i Umeå, ”bryt ihop” efter SM-vecka-avslagen och gå ihop för satsning på en SM-OK 50-metersbassäng där mest ekonomiskt är en ute-50:a på Nydala vid Umelagun och som jag beskrivit i föregående bloggar.

SIMMAGALLERIA färg

Eller, hellre, med sex år på sig från idag, Sverige första ”inne- och ute-50:a” i helt ny simarena, eller här SIMMAGALLERIA med också min simkanalidé ”Magic SwimJogg Arena” (se längre ner och som klarar in- och avsimning vid 50:an). Och med öppningsbar vägg klaras publikkraven genom mobila läktare liksom kringytorna vid placering i frilufstmiljö.

EXTRA ”FULLÖDIG” BLIR SIM-SM-ARENAN PÅ CAMPUS VID IKSU SPORTCENTER. MED DE BÅDA STÖRSTA SM-VECKA-IDROTTERNA – SIMNING OCH FRIIDROTT – I SAMMA OMRÅDE LIKSOM DÅ SPORTHOTELL, TAR UMEÅ ”SM-GULD” SPORTANLÄGGNINGAR!

Magic SwimJogg Arena

http://blogg.vk.se/umeas-basta/2016/06/05/umeamagiskt-med-swimjogg-arena-av-ideer-ute-i-varlden-forst-i-umea-genom-ett-umea-vill-mer-sim/

http://blogg.vk.se/umeas-basta/2016/06/04/magic-swim-jogg-arena-fran-simskola-till-simtoughest-forst-i-sverige-i-umea-helst-pa-campus-3/

OM BADBYGGET I CENTRUM BLIR VUXEN-HÄLSOBAD + KOMMERSYTOR OCH BOSTÄDER OVANPÅ KAN DETTA NYA ERBJUDAS NÄRINGSAKTÖRER SÅ PENGAR FÅS FÖR SIMMAGALLERIAN SOM HAR LÄGRE DRIFTKOSTNAD.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.