Simframtiden – i Övik-Paradisets simkanal: runt, runt, med- och motströms – kul, lätt och jobbigt….. nu uppdaterad med simkanalfilm.

I förrgår ”tågade” jag till ”Paradiset” i Örnsköldsvik (öppet 10.00) och provade den lilla ovala strömsimkanalen där om 20-25 m i omkrets (se mittenbilden här). Min teori sedan 10-talet år om kul och lättare att lära sig simma medströms fick medhåll då en mamma berättade att så hade hennes barn lärt sig första simtagen i Paradisets strömmande vatten inomhus.

Nu visade jag i ute-simkanalen hur enklare det även är att simma fjärilsim medströms.  Sedan testade jag motströms som blir tungt, jobbigt och bra mjölksyra-träning. Då märkte jag att simtekniken blev bättre, måste tänka mer på den för att komma framåt i vattnet.

Nanna framtissimkanal Övik b

Det gör att strömsimmande kan bli framtidens bad- och siminnovation så att nya ”simhus” får fler och större simkanaler där skattepengar ingår. Nöjes, -relax- och upplevelsebaden får då bli mer av näringslivssatsningar. Övikskanalen uppförstorad 5 ggr ger nedan ”Magic SwimJogg Arena” om 125 m (VK/Folkbladet-Sportenreportage före sommaren).

Bilden uppe t v tog mamman. Övriga simbilder är foton från filmning av mitt strömsim. Så det finns nu filmsekvenser att för intressenter, aktörer, medier, m fl att ta del av. Se här:

NAnna Swimjogg VK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.