Nya 50:or i Sverige vid grönytor (ej citylägen): Västerås och Linköping. Mot Umeås i trafik utan utveckling!

HÄR BESKRIVS TVÅ NYA INNE-50-M-BASSÄNGER, VÄSTERÅS OCH LINKÖPING…

Här byggs nya badhuset (Västerås)

Huvudspåret vad gäller placering är att badet kommer att ligga bredvid det nuvarande, på grönytan mot Mälarenergi och Best Western-hållet. Projektet kommer enligt planerna att gå på 352 miljoner kronor, varav 26 miljoner är kostnader för att riva det gamla badet, som dock kommer att stå kvar till det nya är färdigt.

Det nya Lögarängsbadet kommer bland annat att innehålla följande:
* Tävlingsbassäng 50×25 meter, 8 tävlingsbanor. * Hopp/multibassäng 25+12,5 meter med höj- och sänkbara mellangolv. * Undervisningsbassäng 16,6×8,5 meter. * Barnbassäng, ca 100 kvadratmeter.

Nanna Västerås_linköping b

…PLACERADE VID GRÖNYTOR, VATTEN OCH UTRYMME FÖR UTVECKLING…

Linköping utlyser arkitekttävling för ny simhall

Linköpings kommun har beslutat att bygga en ny simhall som svarar mot framtidens behov. Dagens simhall, som uppfördes 1965, är förmodligen den anläggning i staden som har flest besökare. Simhallen och det den har att erbjuda efterfrågas av besökare i alla åldrar och oavsett kön eller social tillhörighet.

Simhallen och utomhusanläggningen Tinnerbäcksbadet utgör idag ett samlat badutbud under sommaren. I anläggningen ingår den konstgjorda, uppvärmda badsjön, den uppvärmda 50­metersbassängen med läktare, solytor, lekplats med mera, samt en byggnad innehållande bland annat omklädningsrum, kiosk och servering.

Med den nya simhallen ska området ytterligare utvecklas till en attraktiv plats för simsport, motion, nöje och rekreation.

…MOT UMEÅS CITYLÄGE I TRAFIK, UTAN GRÖNYTOR OCH INGEN UTVECKLING!

Nanna trafikkaos

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.