Jan Åmans minnesfond för idrottare gör IKSU-Jannes minne ”livande”…

En gripande minnesstund efter begravningen i en fullsatt Umeås stadskyrka i lördags (24/9) av IKSU-Janne Åman gjorde honom levande genom bildandet av ”Jan Ämans minnesfond” för idrottseldsjälar/förebilder. Hans liv berättades livfullt om och framgent levande genom fondens utdelning om 10 000 kr varje år (på hans födelsedag, kvinnodagen 8 mars).

Nanna Jan Åman fond b

Ovan bildar Jannes skapelse IKSU Sportcenter som han verkade i och för under 60-talet, 70-talet, 80-talet och 90-talet och blev hedersdoktor vid Umeå universitet år 2000. Och den ”begripande” minnesstunden om hans ”livande” genom åren illustreras med bilder från Umeå stadskyrka och restaurang Rex (=kung, väl passande IKSU-kungen-JÅ).

(Bassängbilden överst t h är en spegelbild av IKSU-25:an på entrén, i mitten t h Anders Sjölund, nära vän och idégivare för fonden. Nederst t v är från kyrkan och t h Janne i bild bakom Ersbodakören, sång och musik var också stort för Janne liksom idrotten.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.