Gräddhyllor vid fotbollsarenan – bostäder med gratis ”läktarplatser”. SM-vecka vinter förloras och P-ytor. Politiker ta timeout och tänk om!

Umeå kommun verkar på väg att skapa ”gräddhyllor” på Gammlia Idrottsområde med de bostäder en ny detaljplan ska ge möjlighet till. Dessa 400 lägenheter enl. medier och S-kommunalrådet Hans Lindberg får många gratis ”läktarplatser” hemmavid med sikt över fotbollsplanen, se nedan med simhallen t h och grusplanen i mitten och arenan t h.

Nanna simhall gräddhylla

Bostadsplanerna på Gammlia Idrottsområde är nämligen inte enbart på simhallstomten som jag skrivit om utifrån nedan i gårdagens VK av S-kommunalrådet Hans Lindberg.

Gamla simhallen vid Gammliaområdet rivs inom kort. Området ska bli ett nytt, stort bostadsområde.

– Cirka 400 lägenheter. Även här är tanken att kunna erbjuda markanvisningar inom de närmaste månaderna, förklarar Hans Lindberg.

Och på sin blogg igår säger Hans Lindberg:

”det handlar om Guldskrinet där gamla simhallen ska rivas och 400 bostäder byggas.”

MEN DET ÄR ÖVER HELA OMRÅDET VID FOTBOLLSARENAN, ÄVEN GRUSPLANEN, OM NEDAN PLANER FÖR NÅGRA ÅR SEDAN GÄLLER. NOTERA HÖGHUS IN I STADSLIDEN-SKOGEN (början på mer byggande där?). DÄRUNDER HUR SM-VECKAN DÅ FÖRLORAS! (Samtidigt förloras mängder av P-platser på grusplanen och fotbollen förlorar som skidor!!)

NannaGammlia Norrporten

(Av ovan finns inte läktare i söder och i norr, så det blir utsikt/insyn från bostäder norrifrån.)

VET UMEÅS POLITIKER OM SPORTFÖRLUSTERNA? TA TIMEOUT – TÄNK OM!Nanna ingen SN-vecka

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.